moderater_pan_sommar
Foto: Pressbild

Nu körs det fler flygbränsletåg igen

Flygbränsletåget som körs till Brista av Green Cargo börjar öka upp frekvensen av leveranser igen.

centrum_artikel

Sedan Green Cargo tog över transporterna av flygbränslet till Arlanda har 210 000 lastbilar mellan Värtahamnen och Arlanda försvunnit. Bränslet går nu till Gävle och därifrån körs det ner till Brista och pumpas till Arlandas cisterner. Tidigare körde 10-15 tåg i veckan men under pandemin minskade antalet tåg markant till ett tåg i veckan. Nu när resandet ökar så är det fler tåg men fortfarande inte på normal nivå. Green Cargo och A Flygbränslehantering har enats om ett nytt avtal för framtiden.
– Viktiga parametrar för avtalet är kommunikation, flexibilitet och hög kvalitet på punktlighet. Vi på Green Cargo vässar nu upp ytterligare för att möta AFABs behov och efterfrågan av bränsle till Arlanda. Det är först nu vi ser en trend på ökat flygresande igen efter pandemin, vilket innebär fler tåg för oss. Vi är glada att AFAB åter valt att samarbeta med oss för en fortsatt stabil och hållbar järnvägslösning, säger Björn Nordh, säljare på Green Cargo.

Fotnot: AFAB, Arlanda flygbränslehantering

centrum_helsida2020
dack-helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
mp_host_helsida

Ökat intresse för parrelationskurs

Näringsliv I Herresta lada märker Tord och Helene Olsson det ökande intresset för parrelation under pandemin:- Det som är särskilt spännande nu är att intresset för denna parkurs ökat rejält, högst sannolikt pga att man arbetat mera hemifrån under pandemin och kanske slitit lite mer på varann i vardagen när livet inte rullat på som vanligt, uppger Tord Olsson

helsida_var2021

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

2020_helsida
bostad_helsida
defacto_helsida

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
nrh
mp-outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider