defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Med start i helgen kommer Brobygget att finnas även i Valsta torg. Efter beslut i Kommunstyrelsen kommer starten ske redan i helgen och Fritidsbanken finns på plats för att låna ut utrustning av olika slag, bland annat rullskridskor.
– Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle. Tack vare Brobyggets ledare och föreningarna i kommunen får barnen prova på olika sporter som handboll, fotboll och taekwondo och känna på riktig rörelseglädje, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Efter 12:e juni kommer Brobygget i Valsta att finnas kvar även på vardagar mellan 12-16 hela sommarlovet till 13:e augusti. De yngre deltagarna kommer även ha möjlighet till mellanmål. Utöver Sigtuna kommun är BID-föreningarna Trygg i Märsta och Vi är Valsta involverade tillsammans med Hyresgästföreningen, RF-SISU Uppland och SigtunaHem. Brobygget i Valsta torg har syfte att minska och motverka segregation och stärka hela kommunen attraktivitet.

logistik_sigtuna_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
retro_helsida
nationaldag_helsida
helsida

Krogen erbjuder gratis mensskydd

Nöjesnyheter Krogen Anders och Jag i Märsta Centrum kommer att inleda samarbetsavtal med Redlocker om gratis mensskydd: - Vi har haft automaten i ett par månader nu, och efter en kortare inkörningsperiod, så fungerar den som vi tänkte oss. Detta är ett av flera exempel på hur man konkret kan arbeta med jämställdhetsfrågor i vardagen, säger delägare Christian Cederferm.

ADAAM gör låt med LOAM

Nöjesnyheter Märstaartisten ADAAM gör en låt tillsammans med Loan, "Fakka ur": - LOAM och jag sågs i studion och så gjorde vi en fest-låt som handlar om att vara på topp och saker som kan komma med det! Låten blev en BÄNGER och vi hoppas alla fans gillar den lika mycket som vi, säger ADAAM.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
nationaldag_out
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider
retro_outsider