sap_kyrka_pan

Nu kan man blippa bankkortet

Från med idag 2:a februari är det möjligt att blippa ditt betalkort för enkelresa inom SL.

SL inför blipp på betalkort från och med idag tisdag 2/2 rapporterar SVT Stockholm. Det innebär att du inte längre behöver skaffa ett accesskort för att åka med SL-trafiken. Man kan också betala utan att ha appen.

Stockholm blir först i Norden med den här typ av betallösning enligt SVT. Det ska alla inom samtliga trafikslag, bussar och pendeltåg. Under ett års tid har ett hundratal personer i länet testat att åka med sitt betalkort.
– En normal dag när det inte är pandemi görs över 3 miljoner resor hos SL. Det känns självklart att Stockholms kollektivtrafik ska ha internationell standard på biljettsystem och resande, uppger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) för SVT.

Du kan betala med Visa, Mastercard och American Express på samma sätt som du blippar SL-kortet. Man kan också betala med digitala plånböcker som Apple, Samsung eller Google Pay.

bostad_helsida
garagebranden

Nu får branddrabbade betala för parkeringen

Nyheter SigtunaHem får kritik av boende för att de tar betalt för parkeringsplats vid Midgårdsbadet: - Vi som fick våra bilar brända får både parkera 1 kilometer bort från våra hus och dessutom betala 150 kr i månaden för det, uppger en hyresgäst.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Över hundra vill ha skuldsanering

Nyheter Antalet kommuninvånare som vill ha skuldsanering ökade kraftigt under pandemin och är kvar på över 100 personer för första halvåret 2021: – Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

defacto_helsida
connys_helsida
andersojag
helsida_var2021
2020_helsida
kyrkoval_helsida
mp_host_helsida
skordedag_helsida
eldsjal-helsida
kyrka_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
kyrka-outsider
centrum_sommar_out
nrh
kyrkoval_outsider
heat_out
skordedag_out
andersojag_outsider
eldsjal-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
connys