panorama_centrum

Nu kan man blippa bankkortet

Från med idag 2:a februari är det möjligt att blippa ditt betalkort för enkelresa inom SL.

SL inför blipp på betalkort från och med idag tisdag 2/2 rapporterar SVT Stockholm. Det innebär att du inte längre behöver skaffa ett accesskort för att åka med SL-trafiken. Man kan också betala utan att ha appen.

Stockholm blir först i Norden med den här typ av betallösning enligt SVT. Det ska alla inom samtliga trafikslag, bussar och pendeltåg. Under ett års tid har ett hundratal personer i länet testat att åka med sitt betalkort.
– En normal dag när det inte är pandemi görs över 3 miljoner resor hos SL. Det känns självklart att Stockholms kollektivtrafik ska ha internationell standard på biljettsystem och resande, uppger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) för SVT.

Du kan betala med Visa, Mastercard och American Express på samma sätt som du blippar SL-kortet. Man kan också betala med digitala plånböcker som Apple, Samsung eller Google Pay.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

logistik_sigtuna_helsida
retro_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

connys_helsida
mp_helsida_april

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

defacto_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

liber_helsida
nationaldag_helsida
2020_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

centrum_sommar2022_helsida
helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
logistik_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider
mp_outsider2022
connys
retro_outsider