defacto_pan2020

Nu kan man blippa bankkortet

Från med idag 2:a februari är det möjligt att blippa ditt betalkort för enkelresa inom SL.

centrum_artikel

SL inför blipp på betalkort från och med idag tisdag 2/2 rapporterar SVT Stockholm. Det innebär att du inte längre behöver skaffa ett accesskort för att åka med SL-trafiken. Man kan också betala utan att ha appen.

Stockholm blir först i Norden med den här typ av betallösning enligt SVT. Det ska alla inom samtliga trafikslag, bussar och pendeltåg. Under ett års tid har ett hundratal personer i länet testat att åka med sitt betalkort.
– En normal dag när det inte är pandemi görs över 3 miljoner resor hos SL. Det känns självklart att Stockholms kollektivtrafik ska ha internationell standard på biljettsystem och resande, uppger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) för SVT.

Du kan betala med Visa, Mastercard och American Express på samma sätt som du blippar SL-kortet. Man kan också betala med digitala plånböcker som Apple, Samsung eller Google Pay.

connys_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider