nationaldag_pan
Foto: Sigtuna kommun

Nu kan kommuninvånarna tycka till om översiktsplanen

Översiktsplanen som Kommunstyrelsen klubbade på måndag ska ut på samråd och nu kan man som kommuninvånare tycka till.

Samrådsperioden för översiktsplanen startade på fredagen. Man kan nu tycka tillkom den till och med 14:e juni.
– Det som kommer att stå i översiktsplanen påverkar dig som invånare och dina nära i vardagslivet oavsett vem du är. Så ta chansen att delta så att vi tillsammans kan påverka Sigtuna kommuns framtid, säger Kristina Gewers, samhällsbyggnadschef.

Redan förra året fick kommuninvånare via webben komma med idéer och förslag. Över 500 synpunkter kom in i samband med en kartdialog på kommunens hemsida. Där kunde man markera favoritplatser och saker som man vill ska finnas där. Exempelvis bostäder, uteliv, nöjen med mera.

Stort intresse finns för vad som ska hända kring Märsta station samt att man vill se stärkt tillgång till natur, Mälarens stränder, stadsutveckling i strategiska lägen med mera. Även barn och ungdomar har varit med i processen, elever från åk 7 och 3 har medverkat. Landsbygdsbor har tyckt till med 230 enkätsvar och där är fokus på kollektivtrafik. Planen väntas klubbas i fullmäktige 2022.

Läs mer här om översiktsplanen

logistik_sigtuna_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

helsida
nationaldag_helsida
connys_helsida
liber_helsida
defacto_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

mp_helsida_april
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

2020_helsida
retro_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
retro_outsider
nationaldag_out
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
outsider
moderat_outsider