moderaterna_riksdag
Foto: Sigtuna kommun

Nu kan kommuninvånarna tycka till om översiktsplanen

Översiktsplanen som Kommunstyrelsen klubbade på måndag ska ut på samråd och nu kan man som kommuninvånare tycka till.

Samrådsperioden för översiktsplanen startade på fredagen. Man kan nu tycka tillkom den till och med 14:e juni.
– Det som kommer att stå i översiktsplanen påverkar dig som invånare och dina nära i vardagslivet oavsett vem du är. Så ta chansen att delta så att vi tillsammans kan påverka Sigtuna kommuns framtid, säger Kristina Gewers, samhällsbyggnadschef.

Redan förra året fick kommuninvånare via webben komma med idéer och förslag. Över 500 synpunkter kom in i samband med en kartdialog på kommunens hemsida. Där kunde man markera favoritplatser och saker som man vill ska finnas där. Exempelvis bostäder, uteliv, nöjen med mera.

Stort intresse finns för vad som ska hända kring Märsta station samt att man vill se stärkt tillgång till natur, Mälarens stränder, stadsutveckling i strategiska lägen med mera. Även barn och ungdomar har varit med i processen, elever från åk 7 och 3 har medverkat. Landsbygdsbor har tyckt till med 230 enkätsvar och där är fokus på kollektivtrafik. Planen väntas klubbas i fullmäktige 2022.

Läs mer här om översiktsplanen

mp_host_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
herrallsvenskan

Överraskande nederlag för Skånela

Handboll Skånela föll överraskande mot Karlskrona hemma i Vikingahallen med 25-23: - Återigen ingen bra match, vi har tre upp med tio kvar och förlorar sista med fem, konstaterar tränare Jimmy Karlsson.

jul2021
valsta-jul_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
2020_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

julmarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
stationshusen_out
valsta_jul_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
julmarknad_outsider
nrh