stationshusen_pan
Foto: Region Örebro län

Nu kan 30-plussare boka tid

Region Stockholm släpper på för 30-plussare att boka tid för vaccin.

Vaccineringen mot covid-19 går vidare och nu är det klart att 30-plussare får boka, det vill säga födda 1991 eller tidigare.
– För att ännu fler ska få möjlighet att vaccinera sig öppnar vi idag för ännu en ny åldersgrupp. Den här gången personer som är födda 1991 och tidigare. De kan nu vaccinera sig på någon av länets 34 vaccinationsmottagningar eller på de fyra vaccinbussarna, säger vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

Förra veckan passerade Region Stockholm en miljon vaccinerade med en första dos.
– Att så många vill vaccinera sig är väldigt glädjande och oerhört viktigt för att vi ska kunna minska smittspridningen och risken för allvarlig sjukdom och sjukhusvård, uppger Thyberg.

Det finns ett stort antal vaccinationscentraler i länet, den i Vikingahallen beräknas vara kvar til cirka oktober.
– Att vara fullvaccinerad är helt centralt. Den första dosen ger ett visst skydd mot allvarlig sjukdom och sjukhusvård, men för att parera pandemin, trycka tillbaka smittspridningen ytterligare och undvika en ny våg i höst så behöver så många som möjligt så snabbt som möjligt vara fullvaccinerade, fortsätter Magnus Thyberg.

Bokning av tid sker via 1177 och appen Alltid öppet

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

valsta-jul_helsida
julmarknad_helsida
jul2021
dack-helsida
centrum_helsida2020

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

connys_helsida
mp_host_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

valsta_jul_outsider
connys
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
nrh
stationshusen_out
jul_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
dack-outsider