moderater_pan_sommar
Mattis Askerson (M)Foto: Sigtuna kommun

Nu JO-anmäls Migrationsverket

Sigtuna kommun JO-anmäler Migrationsverket för att de skickar asylsökande med taxi till kommunhuset rapporterar SVT Stockholm.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om konfliken mellan Migrationsverket och Sigtuna kommun och synen på ansvaret för asylsökande. Kommunen har hävdat att Migrationsverket skickat människor med taxi till kommunhuset för att söka ekonomiskt bistånd. Nu svarar kommunen med en anmälan till Justitieombudsmannen, JO, rapporterar SVT.
– Ett fall är enligt min mening ett fall för mycket och för oss är det tydligt att detta är ett mönster från Migrationsverkets sida, säger Mattias Askerson (M), ordförande för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sigtuna kommun, till SVT

Anledningen till anmälan är att man vill få stopp på förloppet. Detta eftersom de som söker bistånd som kommer via Migrationsverket får avslag. Det ska röra sig om flera fall, en familj varje eller varannan månad som kommer med taxi från Migrationsverkets förvar i Märsta.

helsida_var2021
centrum_helsida2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

2020_helsida
mp_host_helsida
flygskola_helsida
koppar_helsida
dack-helsida
julmarknad_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

connys_helsida
jul2021
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
koppar_outsider
mp-outsider
oppethus_outsider
flygskolan_outsider
connys
nrh
dack-outsider
swedol_outsider
julmarknad_outsider