moderaterna_panorama
Mattis Askerson (M)Foto: Sigtuna kommun

Nu JO-anmäls Migrationsverket

Sigtuna kommun JO-anmäler Migrationsverket för att de skickar asylsökande med taxi till kommunhuset rapporterar SVT Stockholm.

märsta.nu har tidigare rapporterat om konfliken mellan Migrationsverket och Sigtuna kommun och synen på ansvaret för asylsökande. Kommunen har hävdat att Migrationsverket skickat människor med taxi till kommunhuset för att söka ekonomiskt bistånd. Nu svarar kommunen med en anmälan till Justitieombudsmannen, JO, rapporterar SVT.
– Ett fall är enligt min mening ett fall för mycket och för oss är det tydligt att detta är ett mönster från Migrationsverkets sida, säger Mattias Askerson (M), ordförande för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sigtuna kommun, till SVT

Anledningen till anmälan är att man vill få stopp på förloppet. Detta eftersom de som söker bistånd som kommer via Migrationsverket får avslag. Det ska röra sig om flera fall, en familj varje eller varannan månad som kommer med taxi från Migrationsverkets förvar i Märsta.

connys_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
connys
mp_outsider2022
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider