defacto_pan
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Nu invigs Sigtuna Fritidscenter

Lågstadieelever i kommunen har varit med om att utforma barnpoolen i nya Sigtuna fritidscenter, på fredag medverkar barnen i samband med invigningen.

Några av kommunens lågstadieelever som varit med och utformat barnpoolen i Sigtuna Fritidscenter kommer att vara med och klippa bandet i samband med invigningen på fredag.
– Det är mycket glädjande att våra invånare nu åter får tillgång till simhallen i Sigtuna fritidscenter. Den ikoniska byggnaden från 1937, ritad av den kände arkitekten John Åkerlund, har renoverats från topp till tå med modern teknik och smakfull inredning, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Den gamla bassängen har rivits ut och en ny har gjutits. Eleverna som medverkat är från S:t Pers skola i Sigtuna. ”Ett lyft för kropp och själ”, kallar Björling bassängen.

2017 stängdes fritidscenter efter att det bärande konstruktionen hade stora brister. Idéen om att låta barn medverka i utformningen kom från bad- och simhallschefen Tapani Röyttä.
– Jag fick kontakt med en av lärarna på S:t Pers skola i Sigtuna, Annette Åhman, och hon var helt med på noterna. Hennes elever, som då gick i klass 1A, fick höra en saga om Sigtunas historia och sedan fick de i uppdrag att rita varsin teckning. Vi samlade in teckningarna och så valde jag och arkitekten ut några av de saker som barnen ritat. Det blev en runsten, en borgruin och en silverskatt. Vi fick även med en grön kulle som av någon outgrundlig anledning fanns med på flertalet av teckningarna, berättar Tapani Röyttä i pressmeddelandet från kommunen.

Den aktuella klassen går i idag i 3A och var de första som fick komma och provbana. På fredag öppnas badet upp för alla det är fritt bad som gäller hela dagen och Lars Björling klipper bandet 14.30. Teckningarna som barnen ritat som inspiration har ramats in och kommer att finnas för att titta på.

Nytt koncept för McDonalds Sky City

Nöjesnyheter McDonalds i Sky City öppnar upp ett nytt system där maten tillagas på beställning och gästerna serveras sedan vid borden: - Det känns väldigt roligt att öppna upp McDonald’s Sky City igen. Med vårt nya beställnings- och tillagningssystem och bordsservering erbjuder vi våra gäster en ännu bättre restaurangupplevelse, säger franschisetagaren Roland Edin.

sommar

Märstabor cyklar från Kiruna till Malmö

Märstafolket Märstaborna Valentin Lazar och Sam Calara cyklar från Kiruna till Malmö under en månads tid i syfte att samla in pengar till Riksförbundet för Funktionshindrade Barn och Ungdomar: - Vi vill sprida ordet för att inspirera folk och stödja RBU, skriver dem i ett gemensamt mail till märsta.nu

sommar_centrum
colorama_april2

Pontus in the air nominerad till prestigefyllt pris

Nöjesnyheter Arlandakrogen Pontus in the air nominerades i den internationella branschtävlingen 2019 Airport Food & Beverage (FAB) Awards: - Vi är mycket stolta och glada över juryns lovord. Det är en vinst i sig och ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi är en av de främsta flygplatsrestaurangerna med vårt utbud av mat, dryck och service, säger krögaren Pontus Frithiof.

defacto_helsida

Cecilia arrangerar stand up-kvällar

Nöjesnyheter Cecilia Saberi från Märsta startar upp komediklubb på Mingel i sommar: - Jag bor i märsta och är uppvuxen här och tänker att det är synd att inte vi Märstabor får skratta och må bra av att ta del av komedi, säger Cecilia till märsta.nu

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019

Här klipper Peter hemlösa igen

Märstafolket Sigtunabon Peter Aslan som driver Frisyr i Märsta var på söndagen på Medborgarplatsen för att klippa hemlösa: - Det är fjärde året jag är med på det, säger Peter till märsta.nu

sigtunavatten_standard
bonava_juli_hel
arlanda_golf_juli

Klart för litteraturfestival 2020

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival tar paus 2019 men återkommer 2020 efter beslut i Destination Sigtunas styrelse: - Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020, säger VD Anna Lakmaker.

defacto_outsider
colorama_april
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
sportfiske_sommar
bonava_juli_outsider