arlandagk_panorama
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Nu invigs Sigtuna Fritidscenter

Lågstadieelever i kommunen har varit med om att utforma barnpoolen i nya Sigtuna fritidscenter, på fredag medverkar barnen i samband med invigningen.

sportlov_centrum

Några av kommunens lågstadieelever som varit med och utformat barnpoolen i Sigtuna Fritidscenter kommer att vara med och klippa bandet i samband med invigningen på fredag.
– Det är mycket glädjande att våra invånare nu åter får tillgång till simhallen i Sigtuna fritidscenter. Den ikoniska byggnaden från 1937, ritad av den kände arkitekten John Åkerlund, har renoverats från topp till tå med modern teknik och smakfull inredning, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Den gamla bassängen har rivits ut och en ny har gjutits. Eleverna som medverkat är från S:t Pers skola i Sigtuna. ”Ett lyft för kropp och själ”, kallar Björling bassängen.

2017 stängdes fritidscenter efter att det bärande konstruktionen hade stora brister. Idéen om att låta barn medverka i utformningen kom från bad- och simhallschefen Tapani Röyttä.
– Jag fick kontakt med en av lärarna på S:t Pers skola i Sigtuna, Annette Åhman, och hon var helt med på noterna. Hennes elever, som då gick i klass 1A, fick höra en saga om Sigtunas historia och sedan fick de i uppdrag att rita varsin teckning. Vi samlade in teckningarna och så valde jag och arkitekten ut några av de saker som barnen ritat. Det blev en runsten, en borgruin och en silverskatt. Vi fick även med en grön kulle som av någon outgrundlig anledning fanns med på flertalet av teckningarna, berättar Tapani Röyttä i pressmeddelandet från kommunen.

Den aktuella klassen går i idag i 3A och var de första som fick komma och provbana. På fredag öppnas badet upp för alla det är fritt bad som gäller hela dagen och Lars Björling klipper bandet 14.30. Teckningarna som barnen ritat som inspiration har ramats in och kommer att finnas för att titta på.

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

arlandagolf

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

korpen_jan-feb
defacto_helsida
icavalsta_semlor
connys
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

sigtunavatten_standard

Isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet

Nöjesnyheter En isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet som ska gå om tre veckor: - Det är förstås olycklig tajmning när de bryter upp isen nu tre veckor innan Sigtunarännet, säger Fredrik Jonsson på Vikingarännet.

happyhomes_2019
EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

sportlov2019
ridskola_2019_helsida

Sigtunabon släpper nytt

Nöjesnyheter Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
nrh