arlandagk_panorama
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Nu invigs Sigtuna Fritidscenter

Lågstadieelever i kommunen har varit med om att utforma barnpoolen i nya Sigtuna fritidscenter, på fredag medverkar barnen i samband med invigningen.

centrum_pask

Några av kommunens lågstadieelever som varit med och utformat barnpoolen i Sigtuna Fritidscenter kommer att vara med och klippa bandet i samband med invigningen på fredag.
– Det är mycket glädjande att våra invånare nu åter får tillgång till simhallen i Sigtuna fritidscenter. Den ikoniska byggnaden från 1937, ritad av den kände arkitekten John Åkerlund, har renoverats från topp till tå med modern teknik och smakfull inredning, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Den gamla bassängen har rivits ut och en ny har gjutits. Eleverna som medverkat är från S:t Pers skola i Sigtuna. ”Ett lyft för kropp och själ”, kallar Björling bassängen.

2017 stängdes fritidscenter efter att det bärande konstruktionen hade stora brister. Idéen om att låta barn medverka i utformningen kom från bad- och simhallschefen Tapani Röyttä.
– Jag fick kontakt med en av lärarna på S:t Pers skola i Sigtuna, Annette Åhman, och hon var helt med på noterna. Hennes elever, som då gick i klass 1A, fick höra en saga om Sigtunas historia och sedan fick de i uppdrag att rita varsin teckning. Vi samlade in teckningarna och så valde jag och arkitekten ut några av de saker som barnen ritat. Det blev en runsten, en borgruin och en silverskatt. Vi fick även med en grön kulle som av någon outgrundlig anledning fanns med på flertalet av teckningarna, berättar Tapani Röyttä i pressmeddelandet från kommunen.

Den aktuella klassen går i idag i 3A och var de första som fick komma och provbana. På fredag öppnas badet upp för alla det är fritt bad som gäller hela dagen och Lars Björling klipper bandet 14.30. Teckningarna som barnen ritat som inspiration har ramats in och kommer att finnas för att titta på.

defacto_helsida
centrum_pask_helsida
logistik_utbildning

Ebba vinner Årets kulturpris

Kulturnyheter I samband med Kultur- och fritdsnämndens sammanträde utsåg man också vinnare av Årets Kulturpris och Årets kulturstipendiat: - Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

valsta_utveckling

Sigtunakockar kan vinna internationell tävling

Nöjesnyheter Sigtunahöjden och Steningevik har med varsin kock på finalen av Copper Skillet i Toronto: - Vi är otroligt stolta över att vår destination har kockar i världsklass, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna, i ett pressmeddelande.

fme_helsida
1:a april

Rösta: Kommer du ihåg aprilskämten?

Nöjesnyheter 1:a april har märsta.nu en tradition om att skoja till det lite med företag, politker och kommun. Igår var det dags igen och skämtet om Pinbacksgallerian var uppskattat, men kommer du ihåg några av våra andra aprilskämt genom åren?

colorama_april2

Protester mot nedskärningar i Kulturskolan

Kulturnyheter För bara några dagar sedan startade en namninsamling för att bevara Bovärdarna på äldreboenden, nu har en ny insamling startats för att stoppa nedskärningar i Kulturskolan.

happyhomes_2019
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

bonava_helsida
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

sigtunavatten_standard

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

colorama_april
bonava_outsider
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
sh_oppet
fme_outsider
valsta_utveckling_2