panorama_centrum
Foto: Sigtuna kommun

Nu inrättas ”fuskjägare”

Sigtuna kommun inrättar "fuskjägare" för att komma tillrätta med bidragsfusket i kommunen.

märsta.nu kunde förra veckan rapportera om att kommunen ska satsa på att komma tillrätta med bidragsfusk. ”Fuskjägare” inrättas nu rapporterar SVT Stockholm, de sitter i Märsta Centrum och kommer vara tre heltidstjänster. Vanligaste fusket är att man fått försörjningsstöd men samtidigt har annan inkomst. Fuskjägarna kommer arbeta med att samla information från flera håll, som att begära uppgifter från folkbokföringen då någon säger sig bo själv men i själva verket inte gör det.
–  För oss som är det viktigt att se till att våra skattepengar används på ett korrekt sätt, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, till SVT.

Vänsterpartiets Marta Aguirre anser att man borde lägga resurser på annat istället, detta då Sigtuna drabbats hårt av corona.
– Flygindustrin stängde. De här pengarna gör större nytta på annat håll, uppger Aguirre enligt SVT.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider