center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Nu införs kulturchecken- Breddar kulturutbudet för barn och unga

Kulturverksamheten i kommunen breddas och en kulturcheck införs där två privata aktörer kommer erbjuda kurser för barn- och unga.

Kultur- och fritidsnämnden klubbade igenom kulturchecken i maj i år vilket innebär att man ska kunna bredda kulturverksamheten för barn och unga.
– Det innebär rent konkret att Sigtuna kommun har slutit avtal med två privata aktörer i kommunen, Fiolosofen AB och Dee Film & Teater, som erbjuder kurser i kulturverksamhet för barn och unga utöver den verksamhet som den kommunala Kulturskolan erbjuder. Dessa aktörers verksamhet är ett komplement till Kulturskolans och innebär ett breddat utbud för barn och unga i kommunen, berättar Beata Alving, kulturskolechef i kommunen.

Aktörerna erbjuder verksamheter inom populära ämnen som inte ges av Kulturskolan, på andra tider än Kulturskolans egna verksamhet och helger samt att man ger det i både Sigtuna och Märsta.

Här kan du ta del av utbudet inom Kulturverksamheten

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

centrum_helsida2020
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

happyhomes_sommar2020
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

helsida_var2021
connys_helsida
2020_helsida
bostad_helsida
mp_host_helsida
eldsjal-helsida
andersojag
defacto_helsida
coronakrisen

Höjda avgifter kan leda til dyrare flyg- och godspriser

Kultur & Nöje Allt fler bolag återstartar på Arlanda och det kommer även in nya aktörer, men Transportstyrelsen tror att det kan bli högre biljettpriser i framtiden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
eldsjal-outsider
nrh
connys
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider