sap_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Nu införs kulturchecken- Breddar kulturutbudet för barn och unga

Kulturverksamheten i kommunen breddas och en kulturcheck införs där två privata aktörer kommer erbjuda kurser för barn- och unga.

panorama_centrum

Kultur- och fritidsnämnden klubbade igenom kulturchecken i maj i år vilket innebär att man ska kunna bredda kulturverksamheten för barn och unga.
– Det innebär rent konkret att Sigtuna kommun har slutit avtal med två privata aktörer i kommunen, Fiolosofen AB och Dee Film & Teater, som erbjuder kurser i kulturverksamhet för barn och unga utöver den verksamhet som den kommunala Kulturskolan erbjuder. Dessa aktörers verksamhet är ett komplement till Kulturskolans och innebär ett breddat utbud för barn och unga i kommunen, berättar Beata Alving, kulturskolechef i kommunen.

Aktörerna erbjuder verksamheter inom populära ämnen som inte ges av Kulturskolan, på andra tider än Kulturskolans egna verksamhet och helger samt att man ger det i både Sigtuna och Märsta.

Här kan du ta del av utbudet inom Kulturverksamheten

kso_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

connys_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

helsida_sfs
mote_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

defacto_helsida
mp_helsida_april
social_helsida
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider_social
centrum_sommar_outsider2022
connys
mote_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
sfs_out
mp_outsider2022
kso-duell_out