defacto_pan2020

Nu införs kontrollavgift för oblippad reskassa

Från och med idag onsdag måste man ha blippat sin reskassa innan man kliver på bussen annars kan man åka på kontrollavgift på 1500 kronor.

fraga_liberalerna

SL gick förra veckan ut och sa att man inför kontrollavgifter för oblippad reskassa även om det finns pengar på den, sen gick man ut och ändrade sig och meddelade att kontrollanter får göra en rimlighetsbedömning innan man skriver en kontrollavgift baserat på huruvida man hade möjlighet att blippa eller inte samt om man har smartphone eller möjlighet att köpa en enkelbiljett innan färden startade.

Klagomål har också kommit från boende i Sigtuna kommun som menar att det är få platser som säljer biljetter fysiskt, har man inte heller en smartphone så blir ekvationen svår att få ihop. Bakgrunden till att SL ändrar sig om att det inte räcker med att ha täckning för sin resa på kassan är att SL behöver få in biljettintäkter:
– Det är lika viktigt att du som måste resa betalar för din resa. Om biljettintäkterna fortsätter att minska, kan det leda till att turer eller linjer måste dras in, skriver SL på sin hemsida.

centrum_helsida2020
julen_helsida
meko_helsida
kristina_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

manskold_helsida
connys_helsida
helsida
kkdk_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

outsider
manskold_outsider
meko_outsider
kkdk_outsider
kristina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
swedol_outsider
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
julen_outsider