moderaterna_riksdag

Nu införs kontrollavgift för oblippad reskassa

Från och med idag onsdag måste man ha blippat sin reskassa innan man kliver på bussen annars kan man åka på kontrollavgift på 1500 kronor.

centrum_artikel

SL gick förra veckan ut och sa att man inför kontrollavgifter för oblippad reskassa även om det finns pengar på den, sen gick man ut och ändrade sig och meddelade att kontrollanter får göra en rimlighetsbedömning innan man skriver en kontrollavgift baserat på huruvida man hade möjlighet att blippa eller inte samt om man har smartphone eller möjlighet att köpa en enkelbiljett innan färden startade.

Klagomål har också kommit från boende i Sigtuna kommun som menar att det är få platser som säljer biljetter fysiskt, har man inte heller en smartphone så blir ekvationen svår att få ihop. Bakgrunden till att SL ändrar sig om att det inte räcker med att ha täckning för sin resa på kassan är att SL behöver få in biljettintäkter:
– Det är lika viktigt att du som måste resa betalar för din resa. Om biljettintäkterna fortsätter att minska, kan det leda till att turer eller linjer måste dras in, skriver SL på sin hemsida.

centrum_helsida2020
mp_host_helsida
julmarknad_helsida
oppethus_helsida
connys_helsida
flygskola_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

dack-helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
mp-outsider
connys
dack-outsider
centrum_sommar_out
oppethus_outsider
flygskolan_outsider
julmarknad_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider