defacto_pan2020

Nu införs kontrollavgift för oblippad reskassa

Från och med idag onsdag måste man ha blippat sin reskassa innan man kliver på bussen annars kan man åka på kontrollavgift på 1500 kronor.

centrum_artikel

SL gick förra veckan ut och sa att man inför kontrollavgifter för oblippad reskassa även om det finns pengar på den, sen gick man ut och ändrade sig och meddelade att kontrollanter får göra en rimlighetsbedömning innan man skriver en kontrollavgift baserat på huruvida man hade möjlighet att blippa eller inte samt om man har smartphone eller möjlighet att köpa en enkelbiljett innan färden startade.

Klagomål har också kommit från boende i Sigtuna kommun som menar att det är få platser som säljer biljetter fysiskt, har man inte heller en smartphone så blir ekvationen svår att få ihop. Bakgrunden till att SL ändrar sig om att det inte räcker med att ha täckning för sin resa på kassan är att SL behöver få in biljettintäkter:
– Det är lika viktigt att du som måste resa betalar för din resa. Om biljettintäkterna fortsätter att minska, kan det leda till att turer eller linjer måste dras in, skriver SL på sin hemsida.

dackskiftarna_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
connys_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida
Moderaterna_helsida2021
sigtunastad_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

rentawreck_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
connys
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna