fastbyran_bostad
Pingismatch mellan Kim Hultén och Olov HolstFoto: Sigtuna kommun

Nu har Sigtuna stadsängar invigts

Invigningen av nya stadsdelen Sigtuna stadsängar skedde på torsdagen med kvarteret Silvertorget.

Redan inför valet 2010 presenterades planer för att bygga ett område vid Pilsborondellen i Sigtuna. Under några intensiva år utarbetades planer och kommuninvånare deltog i projekt för att tycka till, bland annat med hjälp av spelet Minecraft. På torsdagen invigdes Sigtuna stadsängars första kvarter Silvertoget:
– Sigtuna Stadsängar har redan från dag ett varit ett oerhört spännande projekt tack vare den unika visionsstyrda planeringsprocessen där invånarna fått säga sitt om hur de ville se det nya bostadsområdet. Kombinationen av handel, service och bostäder efterfrågades och det är fantastiskt att se hur det nu blivit verklighet – och precis lika bra som visionerna gav förhoppning om, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett uttalande.

Verksamheter igång
Önskemål om trygghet och sociala platser som bjuder in till rörelse har funnits. Samt spännande möten mellan människor i alla åldrar. Några verksamheter är redan igång, bland annat apotek, frisör och restaurang. I höst kommer även WE igång med sin verksamhet samt Lidl.
– Nu är i princip tre kvarter inflyttade med boende, vård- och omsorgsboende, restauranger och butiker i anslutning till torget. Inom kort kommer även den nya spännande handelsfastigheten öppna tillsammans med gymmet i södra delen av byggnaden, säger Mikael Signevik, projektledare Sigtuna kommun.

Fokus på handel
Handel i fokus är ett medvetet val, det ska möjliggöras för mindre markstånd, själva Silvertorget har flexibla ytor sommar möjliga att använda för både större och mindre sammankomster. Antalet bostäder när allt är klart om drygt 10 år kommer att uppgå till cirka 900 i varierad upplåtelseform (villor/radhus, bostadsrätter, hyresrätter).

Aktivitet och rekreation
I själva Silvertorget finns mängder av träd, buskar, perenner, gräs och lökväxter. Det finns även ett pingisbord som kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) spelade på tillsammans med Kim Hultén, verksamhetschef på Bonava som exploaterar området och är ursprunglig markägare.

fastbyran_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

fastbyran_outsider