panorama_centrum
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Över 800 har vaccinerats

Över 800 kommuninvånare har fått sin första dos mot covid-19.

Vaccineringen går vidare i kommunen, 822 personer har fått sin första dos enligt siffror från FHM som Newsworthy har sammanställt. Det innebär att 2,2 procent av den vuxna befolkningen fått minst en dos. 0,5 procent har även fått sin andra dos. I länet var det cirka 9700 som fick sin första dos under förra veckan, att jämföra med nästan 15 000 för vecka 3. Vaccinationstakten har alltså minskat en aning. Av samtliga vaccinerade har 4,8 procent av 70+ fått minst en vaccindos. Totalt i Stockholm har cirka 40 500 personer vaccinerats, det motsvarar 2,2 procent av den vuxna befolkning.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

marinan_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
connys
nrh
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider