moderater_pan_sommar
Sång och dans på Borgmästarängen. Det var fullt som innan pandemin.Foto: Insändarbild
Midsommar i Sigtuna.Foto: Insändarbild
Sigtunabor i folkdräkterFoto: Margaretha Nordgren
Sigtunabor i folkdräkterFoto: Margaretha Nordgren
Sigtunabor i folkdräkterFoto: Margaretha Nordgren
Sigtunabor i folkdräkterFoto: Margaretha Nordgren

Nu firas midsommar igen

Efter två år med pandemin. På midsommarafton restes midsommarstången igen i Sigtuna.

Borgmästarängen var fylld till bristningsgränsen när Midsommarfirandet var tillbaka. Besökare från både Sigtuna och andra kommundelar hade tagit sig till ängen för att fira. Det fanns flera långväga gäster som berättar att firandet i Sigtuna är bland det bästa som finns och att man därför reser till Sigtuna årligen. Märsta Folkdansgille stod för tonerna och det dansades runt stången i sedvanlig anda.

Är du på plats vid ett midsommarfirande? Skicka in bilder eller video….

kso_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

centrum_sommar2022_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

helsida_sfs
mp_helsida_april

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

connys_helsida
social_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ridskola_2020_outsider
outsider_social
sfs_out
centrum_sommar_outsider2022
kso-duell_out
swedol_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
connys
pantamera_out