defacto_pan2020
ICA Valsta hälsade kunder välkomna under morgonen.Foto: Insändarbild

Nu finns det fler P-platser i Valsta

Efter ca två veckors arbete har nu fler P-platser utanför Valsta Centrum öppnat upp: - Det har varit extremt jobbigt att inte haft ordning på parkeringsplatserna, det har påverkat oss mycket, säger Peter Gällhagen, ICA-handlare och vice ordförande i Nya Valsta Centrum företagarförening.

fraga_liberalerna

Kritiken var hård mot kommunen från både företagare och besökare i Valsta Centrum sedan man stängt igen P-platserna för renovering under midsommarveckan. Därmed var det många som valde att handla någon annanstans under en av årets bästa veckor för företagare i centrumet.

Men under onsdagen öppnades den nya ytan upp igen och ICA Valstas handlare Peter Gällhagen tog emot utanför Valsta Centrum tillsammans med medarbetare. Peter Gällhagen är även vice ordförande i Nya Valsta Centrum företagarförening. Han säger att många, fram för allt äldre klagat:
– På tisdagar är det seniorrabatt och många äldre klagar på att det varit bökigt, säger Peter till märsta.nu

Det finns även P-platser vid gamla Brage förskola men dit är det för långt menar Peter Gällhagen:
– Kunder är bekväma, nu har vi hållit på i tre års tid, alla skyller på pizzerian men under tiden har man ändå lyckats göra i ordning en fin park.

Situationen är bättre idag med de nya parkeringsplatserna men företagarna i Valsta Centrun är ännu inte nöjda
– Tittar man på kommunens hemsida på vägbiten så har de en policy om tillgänglighet, säkra vägar och framkomlighet, jag tror inte att det är ok att ha det som vi haft det.

Några besked om när pizzerian försvinner har företagarna i Valsta inte fått, redan 2015 skulle den ha försvunnit säger Peter, men därefter har det skjutits upp. Det senaste är att kommunens beslut om att inte bevilja pizzerian tillfälligt bygglov överklagats av fastighetsägaren Två Vingar AB:
– Det har inte varit högprioriterat, det har varit uppgrävt och grusigt. Då är det svårt att dra kundvagnar, jag tror inte kommunen har brytt sig om att det pågått verksamheter här inne, fortsätter Peter Gällhagen.

meko_helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida
kkdk_helsida
manskold_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
outsider
meko_outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kkdk_outsider