moderat_jul_nyar
ICA Valsta hälsade kunder välkomna under morgonen.Foto: Insändarbild

Nu finns det fler P-platser i Valsta

Efter ca två veckors arbete har nu fler P-platser utanför Valsta Centrum öppnat upp: - Det har varit extremt jobbigt att inte haft ordning på parkeringsplatserna, det har påverkat oss mycket, säger Peter Gällhagen, ICA-handlare och vice ordförande i Nya Valsta Centrum företagarförening.

Kritiken var hård mot kommunen från både företagare och besökare i Valsta Centrum sedan man stängt igen P-platserna för renovering under midsommarveckan. Därmed var det många som valde att handla någon annanstans under en av årets bästa veckor för företagare i centrumet.

Men under onsdagen öppnades den nya ytan upp igen och ICA Valstas handlare Peter Gällhagen tog emot utanför Valsta Centrum tillsammans med medarbetare. Peter Gällhagen är även vice ordförande i Nya Valsta Centrum företagarförening. Han säger att många, fram för allt äldre klagat:
– På tisdagar är det seniorrabatt och många äldre klagar på att det varit bökigt, säger Peter till märsta.nu

Det finns även P-platser vid gamla Brage förskola men dit är det för långt menar Peter Gällhagen:
– Kunder är bekväma, nu har vi hållit på i tre års tid, alla skyller på pizzerian men under tiden har man ändå lyckats göra i ordning en fin park.

Situationen är bättre idag med de nya parkeringsplatserna men företagarna i Valsta Centrun är ännu inte nöjda
– Tittar man på kommunens hemsida på vägbiten så har de en policy om tillgänglighet, säkra vägar och framkomlighet, jag tror inte att det är ok att ha det som vi haft det.

Några besked om när pizzerian försvinner har företagarna i Valsta inte fått, redan 2015 skulle den ha försvunnit säger Peter, men därefter har det skjutits upp. Det senaste är att kommunens beslut om att inte bevilja pizzerian tillfälligt bygglov överklagats av fastighetsägaren Två Vingar AB:
– Det har inte varit högprioriterat, det har varit uppgrävt och grusigt. Då är det svårt att dra kundvagnar, jag tror inte kommunen har brytt sig om att det pågått verksamheter här inne, fortsätter Peter Gällhagen.

colorama_jul

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

defacto_helsida
happyhomes_2019
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

connys
nrh
teatergrillen_outsider