dackskiftarna_panorama
ICA Valsta hälsade kunder välkomna under morgonen.Foto: Insändarbild

Nu finns det fler P-platser i Valsta

Efter ca två veckors arbete har nu fler P-platser utanför Valsta Centrum öppnat upp: - Det har varit extremt jobbigt att inte haft ordning på parkeringsplatserna, det har påverkat oss mycket, säger Peter Gällhagen, ICA-handlare och vice ordförande i Nya Valsta Centrum företagarförening.

Kritiken var hård mot kommunen från både företagare och besökare i Valsta Centrum sedan man stängt igen P-platserna för renovering under midsommarveckan. Därmed var det många som valde att handla någon annanstans under en av årets bästa veckor för företagare i centrumet.

Men under onsdagen öppnades den nya ytan upp igen och ICA Valstas handlare Peter Gällhagen tog emot utanför Valsta Centrum tillsammans med medarbetare. Peter Gällhagen är även vice ordförande i Nya Valsta Centrum företagarförening. Han säger att många, fram för allt äldre klagat:
– På tisdagar är det seniorrabatt och många äldre klagar på att det varit bökigt, säger Peter till märsta.nu

Det finns även P-platser vid gamla Brage förskola men dit är det för långt menar Peter Gällhagen:
– Kunder är bekväma, nu har vi hållit på i tre års tid, alla skyller på pizzerian men under tiden har man ändå lyckats göra i ordning en fin park.

Situationen är bättre idag med de nya parkeringsplatserna men företagarna i Valsta Centrun är ännu inte nöjda
– Tittar man på kommunens hemsida på vägbiten så har de en policy om tillgänglighet, säkra vägar och framkomlighet, jag tror inte att det är ok att ha det som vi haft det.

Några besked om när pizzerian försvinner har företagarna i Valsta inte fått, redan 2015 skulle den ha försvunnit säger Peter, men därefter har det skjutits upp. Det senaste är att kommunens beslut om att inte bevilja pizzerian tillfälligt bygglov överklagats av fastighetsägaren Två Vingar AB:
– Det har inte varit högprioriterat, det har varit uppgrävt och grusigt. Då är det svårt att dra kundvagnar, jag tror inte kommunen har brytt sig om att det pågått verksamheter här inne, fortsätter Peter Gällhagen.

ica_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

dackskiftarna_helsida
fme_oktober
happyhomes_2019
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

colorama_april2
connys
nrh
defacto_outsider