defacto_pan
Foto: Sigtuna kommun

Nu får rosersbergarna tycka till om framtidens stadsdel

Nu när Rosersberg ska utvecklas med bostadsområden så kommer rosersbergarna att tillfrågas om hur de vill att stadsdelen ska se ut.

Byggstart av bostäder i Rosersberg är beräknad till 2022, innan dess ska dock rosersbergarna få trycka till om hur det vill se framtidens Rosersberg. Sigtuna kommun inleder nu ett dialogprojekt där rosersbergare får svara på frågor om hur stora och hur många parkområden som ska finnas, hur bostadshusen ska se ut och vilken sorts service det finns behov av.
– Äntligen. Nu tar vi nästa steg mot den utveckling av Rosersberg som efterfrågats och utlovats under så många år – och vi gör det i dialog med de som är boende och verksamma i området, säger Mats Weibull (M), ordförande i bygg- och trafiknämnden.

Idag bor det 1800 invånare i Rosersberg. Stadsdelen ska växa både i antalet invånare och i service till invånare. Dialogprojektet kommer att pågå i samband med att kommunen upprättar en dialogpavljong vid Rosersbergs station, där kommer man lyssna och anteckna det som framkommer. Sista dag att tycka till är 19:e oktober.
– Rosersbergarna är våra experter i området och det känns roligt att få göra det här arbetet i samklang med dem. För några år sedan genomfördes en dialog med stort fokus på befintliga värden, utmaningar och tankar om vägen framåt. Det som framkom då har funnits med när vi tagit fram den stadsbyggnadsidé som vi nu vill stämma av och förädla, säger projektledaren Johan Sandström.

happyhomes_2019
defacto_helsida
fme_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

sigtunavatten_standard
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

ica_oktober
nrh
colorama_april2
defacto_outsider
connys