moderaterna_panorama
Ville Clefberg och Theresia AslanFoto: Sigtuna kommun

Nu blir det studentfirande igen

För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

Pandemin stoppade allt studentfirande under 2020 och 2021. Gymnasisterna hamnade på distans och när det var dags att springa ut så var det coronaanpassat utsprång. Märsta/Arlandagymnasiets elever har varit bortskämda med utspring i inferno-klass till ett hav av föräldrar, släkt och vänner. Om dryga veckan får man springa ut igen.
– Det känns kul att ha en riktig student med flak och så, men så klart är det också blandade känslor. Jag kommer sakna kompisarna, säger Ville Clefberg, avgångsstudent på naturprogrammet.

Gymnasietiden hart varit präglad av pandemin för eleverna som började ht 2019. Undervisning på distans och utan någon vidare kontakt med klasskamrater och lärare. Först efter nyår har undervisningen återgått till det normala på heltid.
– Det har varit tufft men kul på naturprogrammet och vi har haft bra lärare och intressanta ämnen. Skolan har haft lite dåligt rykte tidigare, men det har blivit bättre. Jag har bara bra erfarenheter, säger fortsätter Ville Clefberg.

Arlandagymmasiets verksamhetschef Erik Ryding uppger att man fokuserat på att skolan ska kännas trygg och att eleverna ska ha bra vuxenstöd och undervisning. Han menar på att det gett resultat.
– Jag vill önska årets studenter ett stort lycka till och hoppas att de har fått med sig bra kunskaper och erfarenheter från oss inför framtiden.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida
marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
nrh
ewas_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
marina_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider