moderat_sommar
Kommunen lanserar en app för felanmälanFoto: Sigtuna kommun

Nu blir det enklare att felanmäla

Nu ska det bli lättare att felanmäla i kommunen genom en app, facebook eller på webben.

centrum_artikel

Sigtuna kommun lanserar tre nya enkla sätt för att felanmälan och rapportera in saker kring utemiljön. En app finns att ladda ner för Sigtuna kommun Felanmälan, utöver det kan man göra en anmälan via Facebook på webben eller direkt på kommunens hemsida. Man behöver inte längre fylla i något dolt formulär på kommunens hemsida eller vänta i telefonkö:
– Ju enklare det är för invånaren att lämna felanmälningar och synpunkter på våra tjänster, desto lättare blir de för dem att bli delaktiga i kommunens arbete och att påverka sin närmiljö på ett bättre sätt, säger Ulf Sävström enhetschef för Teknik och natur på Stadsbyggnadskontoret.

När du felanmäler kan du även bifoga ett foto eller märka ut platsen på kartan. Då blir det lättare för serviceenheten att hitta och ordna felet. När det sen är ordnat så skickar kommunen ut ett sms eller mail om saken.

Här gör du en felanmälan

studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

helsida_sommarlov
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider