oppning
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi
Tobias Johansson, chef för livsmedelsenheten.Foto: Sigtuna kommun

Nu blir det enklare att anmäla matförgiftning

Sigtuna kommuns Miljö- och hälsoskyddsenhet gör det lättare för kommuninvånare och andra att direkt anmäla misstänkt matförgiftning.

marstac_aug

Via kommunens hemsida kan kommuninvånare nu anmäla misstänkt matförgiftning. Om kommunen får snabb kännedom om brister i verksamheter kan de snabbt agera, matförgiftning kräver oftast att miljöinspektörer kommer ut på en gång när maten serveras:
– Trots att vi gör över 700 inspektioner per år kan vi inte upptäcka alla brister. Det är därför viktigt att de som bor eller verkar i kommunen berättar för oss när de upptäcker brister i livsmedelshanteringen. Har du t.ex. blivit matförgiftad kan du förhindra att fler drabbas om du berättar det för oss, säger Tobias Johansson, chef för livsmedelsenheten i ett pressmeddelande.

Kan visa prickade ställen i höst
Klagomål kan du lämna till miljö- och hälsa dygnet runt och de läser av det så fort de kan. Kommunen gör en större satsning på digitalisering för kommuninvånare och verksamhetsutövare, som en del av detta gör man satsningar för både kommuninvånare och företagare. Sigtuna kommun har som mål att bli ett av de bästa miljökontoren i landet. Om du fortfarande vill anmäla via telefon så går det fortfarande bra. I flera kommuner finns redan möjlighet för invånare att se vilka matställen som fått anmärkningar. Under hösten väntas Sigtuna kommun ta beslut om ett sådant system.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

(s)laget om (m)akten

Klart med maktskifte – (S) går i opposition

Politik För första gången på 15 år får Moderaterna en kommunstyrelseordförande samtidigt som Socialdemokraterna går i opposition: - Det är bra för kommunen att besluten äntligen är fattade och att vi nu kan städa ut de odemokratiska spelreglerna och skapa ordning, stabilitet och trygghet, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande (M), i en kommentar direkt efter sammanträdet i fullmäktige.

biljetter

Lundqvist välkomnar beslut om tiggeriförbud

Politik Vellinge blev första kommun att införa tiggeriförbud, nu hoppas socialdemokraten David Lundqvist att Sigtuna ska bli den andra: - Bra att någon kommun nu vågar pröva det, säger Lundqvist.

happy_homes_sommar
extra

Perkovic lämnar KF – Blir centerpartist

Politik Dragan Perkovic kommer att lämna sina kvarvarande platser i fullmäktige och som vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Han kommer till valet2018 att kandidera för Centerpartiet.

extra

Barn misshandlades i centrala Märsta

Blåljus Kring 18-tiden på onsdag kväll kallades polis till Kulturtorget i Märsta sedan en fyraårig tjej blivit slagen av en äldre man: - Det skrevs en anmälan om misshandel, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

(s)laget om (m)akten

Upplagt för avgörande i fullmäkte

Politik Regnbågskoalitionen drog igenom sina ärenden i Kommunstyrelsen på måndagen: - Jag ser fram emot torsdagen för att få ett slut på en helt i onödan utdragen process som bara skapat stiltje och frustration i den kommunala förvaltningen, säger Olov Holst (M), oppositionsråd.

Elnätsavgiften gick upp med 1200 kronor

Nyheter På bara ett år har elnätsavgiften höjts med 1200 kronor i Sigtuna kommun: - Regelverket som ska skydda kunderna från monopolprissättning anser vi är för svagt och vi vill ha till en omedelbar skärpning av reglerna för att skydda kunderna, säger Jakob Eliasson, samhällspolitisk chef på Villaägarnas Riksförbund.

Passkontrollanter blir inlåsta

Nyheter Passkontrollanter på Arlanda blir då och då inlåsta i sina kurer på grund av ett tekniskt fel rapporterar tidningen Arbetarskydd: - Jag har varit med om passkontrollanter som börjat gråta när de fått veta att de i dag ska arbeta i slussarna med problem, säger Ulf Rydström, huvudskyddsombud vid gränspolisen på Arlanda till tidningen.

sbrf2
Frisyr – Standard
korpentraning
karlavagnen46
borg
colorama_jan
stockholmsvagen24b
standard
siriusgatan26
standard
connys
Norra Redovisningshuset
lions_standard
Festspecialisten – Standard
cricketklubben
standard_ridskola