defacto_skor
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi
Tobias Johansson, chef för livsmedelsenheten.Foto: Sigtuna kommun

Nu blir det enklare att anmäla matförgiftning

Sigtuna kommuns Miljö- och hälsoskyddsenhet gör det lättare för kommuninvånare och andra att direkt anmäla misstänkt matförgiftning.

banner_artikel

Via kommunens hemsida kan kommuninvånare nu anmäla misstänkt matförgiftning. Om kommunen får snabb kännedom om brister i verksamheter kan de snabbt agera, matförgiftning kräver oftast att miljöinspektörer kommer ut på en gång när maten serveras:
– Trots att vi gör över 700 inspektioner per år kan vi inte upptäcka alla brister. Det är därför viktigt att de som bor eller verkar i kommunen berättar för oss när de upptäcker brister i livsmedelshanteringen. Har du t.ex. blivit matförgiftad kan du förhindra att fler drabbas om du berättar det för oss, säger Tobias Johansson, chef för livsmedelsenheten i ett pressmeddelande.

Kan visa prickade ställen i höst
Klagomål kan du lämna till miljö- och hälsa dygnet runt och de läser av det så fort de kan. Kommunen gör en större satsning på digitalisering för kommuninvånare och verksamhetsutövare, som en del av detta gör man satsningar för både kommuninvånare och företagare. Sigtuna kommun har som mål att bli ett av de bästa miljökontoren i landet. Om du fortfarande vill anmäla via telefon så går det fortfarande bra. I flera kommuner finns redan möjlighet för invånare att se vilka matställen som fått anmärkningar. Under hösten väntas Sigtuna kommun ta beslut om ett sådant system.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

februari

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

center_banner2
varen2018
dackia_2018
forskontor

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Spelade bort dagskassor från kiosk

Nyheter En 31-årig man som jobbade på en kiosk på Arlanda stal hela dagskassan istället för att banka den och har nu åtalats för grov stöld. Anledningen var att han skulle spela: - Jag spelar på allt möjligt som går att spela på, sa mannen i förhör.

Kommunen riskerar underskott

Nyheter Sigtuna kommun riskerar underskott för 2018: - Det är bra att vi nu, till skillnad från förra året, tidigt får reda på att vissa nämnder riskerar underskott – då har vi en rimlig chans att göra något åt det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett uttalande.

Norra Redovisningshuset
standard_start
vuxentutbildning
matcher_skanela
nfc_vinter
objekt3
val2018
outsider_defacto
veterankraft_standard
objekt4
objekt2
connys
sigtunavatten_standard
standard_ridskola