rantebanner
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi
Tobias Johansson, chef för livsmedelsenheten.Foto: Sigtuna kommun

Nu blir det enklare att anmäla matförgiftning

Sigtuna kommuns Miljö- och hälsoskyddsenhet gör det lättare för kommuninvånare och andra att direkt anmäla misstänkt matförgiftning.

sommar

Via kommunens hemsida kan kommuninvånare nu anmäla misstänkt matförgiftning. Om kommunen får snabb kännedom om brister i verksamheter kan de snabbt agera, matförgiftning kräver oftast att miljöinspektörer kommer ut på en gång när maten serveras:
– Trots att vi gör över 700 inspektioner per år kan vi inte upptäcka alla brister. Det är därför viktigt att de som bor eller verkar i kommunen berättar för oss när de upptäcker brister i livsmedelshanteringen. Har du t.ex. blivit matförgiftad kan du förhindra att fler drabbas om du berättar det för oss, säger Tobias Johansson, chef för livsmedelsenheten i ett pressmeddelande.

Kan visa prickade ställen i höst
Klagomål kan du lämna till miljö- och hälsa dygnet runt och de läser av det så fort de kan. Kommunen gör en större satsning på digitalisering för kommuninvånare och verksamhetsutövare, som en del av detta gör man satsningar för både kommuninvånare och företagare. Sigtuna kommun har som mål att bli ett av de bästa miljökontoren i landet. Om du fortfarande vill anmäla via telefon så går det fortfarande bra. I flera kommuner finns redan möjlighet för invånare att se vilka matställen som fått anmärkningar. Under hösten väntas Sigtuna kommun ta beslut om ett sådant system.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

magget_v16
sommar
theweek2017
happy_homes_sommar
juli

”Bajs” förstör Sjudargårdsbadet

Nyheter Bajs förstör Sjudargårdsbadet, det anser en kommuninvånare som tycker att det är för skitigt på stranden: - Vi kommer med start denna vecka att genomföra ett antal åtgärder som kommer att göra badet mera inbjudande och trevligt. Det handlar i första hand om att arbeta med sandstranden och röja en del vegetation, svarar Pekka Widergren, fritidschef i Sigtuna kommun, i ett inlägg på kommunens Facebookssida.

Kvartstrafik införs efter nyår

Nyheter I och med att Citybanan nu är invigd planerar SL att utöka avgångarna i pendeltågstrafiken med 70 per dag så att det blir kvartstrafik från Märsta och Rosersberg, rapporterar Dagens Nyheter.

colorama_jan
cricketklubben
lions_standard
standard
mik_camp
standard_ridskola
Festspecialisten – Standard
connys
Norra Redovisningshuset
sommar
Frisyr – Standard
sfssommar