sigtunahem_feb
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi
Tobias Johansson, chef för livsmedelsenheten.Foto: Sigtuna kommun

Nu blir det enklare att anmäla matförgiftning

Sigtuna kommuns Miljö- och hälsoskyddsenhet gör det lättare för kommuninvånare och andra att direkt anmäla misstänkt matförgiftning.

centrum_sportlov

Via kommunens hemsida kan kommuninvånare nu anmäla misstänkt matförgiftning. Om kommunen får snabb kännedom om brister i verksamheter kan de snabbt agera, matförgiftning kräver oftast att miljöinspektörer kommer ut på en gång när maten serveras:
– Trots att vi gör över 700 inspektioner per år kan vi inte upptäcka alla brister. Det är därför viktigt att de som bor eller verkar i kommunen berättar för oss när de upptäcker brister i livsmedelshanteringen. Har du t.ex. blivit matförgiftad kan du förhindra att fler drabbas om du berättar det för oss, säger Tobias Johansson, chef för livsmedelsenheten i ett pressmeddelande.

Kan visa prickade ställen i höst
Klagomål kan du lämna till miljö- och hälsa dygnet runt och de läser av det så fort de kan. Kommunen gör en större satsning på digitalisering för kommuninvånare och verksamhetsutövare, som en del av detta gör man satsningar för både kommuninvånare och företagare. Sigtuna kommun har som mål att bli ett av de bästa miljökontoren i landet. Om du fortfarande vill anmäla via telefon så går det fortfarande bra. I flera kommuner finns redan möjlighet för invånare att se vilka matställen som fått anmärkningar. Under hösten väntas Sigtuna kommun ta beslut om ett sådant system.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Klottrare togs på bar gärning

Blåljus Allmänhet ryckte in och tog en klottrare på bar gärning vid Märsta station under eftermiddagen: - Det var några ungdomsvärdar som tog fast honom och larmade polis, säger Sven Erik-Olsson vid Polisens ledningscentral.

forskontor
februari

Nyanlända flyttar ut från bostäder

Nyheter Nyanlända som haft bostad via Sigtuna kommun i två år kommer nu att få flytta vidare från sina kontrakt: - De familjer som bott två år i Sigtuna har samtliga flyttat ut antingen innan eller vid 2-årsperiodens slut, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande till märsta.nu

sigtuna_bygglov

Muslimsk församling vill bygga moské

Nyheter Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

Bostad SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

Körkortslös bilist stoppad i Märsta

Blåljus En bilförare blev stoppad av polis på Steninge Backe under torsdagen. – Personen kunde inte uppvisa ett körkort och blev rapporterad för olovlig körning, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

connys
objekt3
Festspecialisten – Standard
vuxentutbildning
standard
objekt4
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_feb
standard_ridskola
matcher_skanela
outsider_defacto
objekt2