defacto_pan2020

Nu återinförs biljettkontrollerna

SL har startat upp med biljettkontroller igen i kollektivtrafiken.

centrum_artikel

Från och med i tisdags har SL startat igång med biljettkontroller sedan pausen under våren i samband med coronapandemin.
– Biljettkontrollerna utgör en viktig beståndsdel i SL-trafiken. Utan biljettkontrollerna försvinner ryggraden i ekonomin såväl som i tryggheten. Nu kan vi äntligen steg för steg ta tillbaka förlorad mark från plankare och otrygghetsskapare, fortsätter Kristoffer Tamsons.

Viseringen kommer i ett första skede att utföras i bland annat busstrafiken, den som inte har biljett avvisas för att köpa biljett i närheten. Kontrollerna kommer fokuseras till större knutpunkter inom SL-trafiken.
– Målbilden är att biljettkontrollerna ska kunna återgå till det normala då det behövs för ekonomin och för tryggheten. Detta är inte minst viktigt då de initiala rapporter som har kunnat sammanställas visar att fuskåkningen har ökat under coronakrisen, skriver SL i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
defacto_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
connys