defacto_pan2020

Nu återinförs biljettkontrollerna

SL har startat upp med biljettkontroller igen i kollektivtrafiken.

centrum_artikel

Från och med i tisdags har SL startat igång med biljettkontroller sedan pausen under våren i samband med coronapandemin.
– Biljettkontrollerna utgör en viktig beståndsdel i SL-trafiken. Utan biljettkontrollerna försvinner ryggraden i ekonomin såväl som i tryggheten. Nu kan vi äntligen steg för steg ta tillbaka förlorad mark från plankare och otrygghetsskapare, fortsätter Kristoffer Tamsons.

Viseringen kommer i ett första skede att utföras i bland annat busstrafiken, den som inte har biljett avvisas för att köpa biljett i närheten. Kontrollerna kommer fokuseras till större knutpunkter inom SL-trafiken.
– Målbilden är att biljettkontrollerna ska kunna återgå till det normala då det behövs för ekonomin och för tryggheten. Detta är inte minst viktigt då de initiala rapporter som har kunnat sammanställas visar att fuskåkningen har ökat under coronakrisen, skriver SL i ett pressmeddelande.

helsida_sommarlov
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
studeravidare_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
nrh