defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Nu är vi över 50 000

Sigtuna kommun uppges ha passerat 50 000 invånare: - Det är glädjande att vår kommun växer och att vi nu passerat milstolpen 50 000 invånare, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M), i ett uttalande.

Under flera års tid har Sigtuna kommuns invånarantal växt, en stor ökning skedde kring 2008-2012 när Sigtuna kommun byggde ett stort antal bostäder. Nu har kommunen växt till 50 000 enligt de senaste siffrorna från SCB.
– Det är glädjande att vår kommun växer och att vi nu passerat milstolpen 50 000 invånare. Sigtuna kommun har under en längre tid varit en stark tillväxt- och inflyttningskommun. Men att växa innebär också utmaningar. Infrastruktur ska växa i samma takt som invånarantalet och utbudet av vård, skola och omsorg, våra kärnuppdrag, ska hålla en kontinuerligt hög kvalitet. Detta samtidigt som den pågående pandemin satt vår verksamhet och vårt samhälle under stark press, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun, till kommunens hemsida.

Under det tredje kvartalet i år växte kommunen med 180 invånare, vilket innebar att gränsen för 50 000 passerades.
– Sigtuna kommun har alltid varit en kommun med en stark historia, bredd och mångfald. Nu har vi också passerat 50 000 invånare, vilket är ytterligare en milstolpe i vår historia. Det är med både stolthet och ödmjukhet jag kan säga att vi som arbetar inom Sigtuna kommuns verksamheter outtröttligt jobbar för att utveckla och förbättra den service vi dagligen ger till invånare och företagare i kommunen, säger Birgitta Pettersson, kommundirektör i Sigtuna kommun.

2020_helsida
defacto_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

liber_helsida
connys_helsida
helsida
mp_helsida_april
retro_helsida
centrum_sommar2022_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
retro_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
logistik_outsider
mp_outsider2022