panorama_centrum
Sigtuna kommun har passerat 46 000 invånare.Foto: Magnus Granhagen

Nu är vi över 46 000

Sigtuna kommun har passerat 46 000 invånare, det gångna året ökade vi med 3,3 procent.

Vi blev 1488 invånare fler i Sigtuna kommun under 2016, 4824 flyttade in samtidigt som 678 föddes. 3715 invånare flyttade ut och 297 dog. Det framgår i Statistiska Centralbyrån sammanställning över folkmängden i kommunerna och riket. Sigtuna kommun visar upp en kraftig folkökning, 3,3 procent. Dock är det för 2016 många kommuner som ökar kraftigt, mest Hultsfred med 4,9 procent.

I siffrorna framgår att Sigtuna kommun fått in ca 900 nya invånare från utlandet, de flesta inflyttade kommer dock från Stockholms län. Upplands-Väsby ökade med 1230 invånare till strax under 44 000. Samtliga kommuner i Stockholms län ökade sin folkmängd, bara fem kommuner ökade med fler än Sigtuna.

Källa: SCB

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

mp_helsida_april
defacto_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

nationaldag_helsida
connys_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

liber_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

helsida
centrum_sommar2022_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

retro_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
retro_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
outsider
mp_outsider2022
logistik_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nationaldag_out