center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Nu är samtliga äldreboenden kvalitetssäkrade

Sigtuna kommun kvalitetssäkrar äldreomsorgen så att det blir en gemensam standard med samma mål i verksamheten.

KvalitetsMagasinet rapporterar om attSigtuna kommun nu under coronapandemin väljer att kvalitetssäkra äldreboenden. Sedan tidigare är Ymers äldreboende certifierat från 2018. Nu har resterande tagit steget samtidigt som de brottats med corona:
– Om man väntar så blir det aldrig rätt läge. Om inte nu, när ska man då satsa på kvalitetsarbete? För mig är det viktigt att vi har ett gemensamt synsätt, att vi jobbar mot samma mål. Standarden är ett bra stöd i det arbetet, säger Lena Bjuhr Erngren, kvalitets- och verksamhetschef inom äldreomsorgen i Sigtuna, till KvalitetsMagasinet.

Den äldrestandarden som finns innebär att man tydligare utgår från de äldres behov. Syftet är att ta rutiner och arbetssätt som skapar trygghet för de äldre och delaktighet bland medarbetarna, enligt KvalitetsMagasinet.
– Om du tittar i standarden så innehåller den inga konstigheter, det är samma saker som finns i de lagar och regler vi normalt följer. Men standarden skapar struktur och tydlighet. Dessutom säkerställer vi att vi har rutiner, att de är lika överallt och att alla jobbar på samma sätt, oavsett vilken avdelning eller vilket äldreboende det gäller, fortsätter Lena Bjuhr Erngren.

Lena Bjuhr Erngren uppmanar andra äldreboenden runt om i landet att införa Äldrestandarden som trots att den funnits sedan 2015 har ett fåtal användare. Några har kommit på studiebesök till Ymer. Certifieringen av äldreboendena i kommunen blev klar i januari. Bjuhr Erngren hoppas på ett firande men inser att det är svårt i dessa pandemitider:
– Medarbetarna har gjort ett fantastiskt jobb, de har visat ett stort engagemang och är också stolta över sitt arbete. Vi ska hitta ett sätt att uppmärksamma detta, även om vi inte kan samla alla och fira tillsammans, uppger hon enligt KvalitetsMagasinet.

eldsjal-helsida
connys_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
2020_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

andersojag
defacto_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
mp-outsider
bostad_outsider
eldsjal-outsider
andersojag_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider