moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Nu är samtliga äldreboenden kvalitetssäkrade

Sigtuna kommun kvalitetssäkrar äldreomsorgen så att det blir en gemensam standard med samma mål i verksamheten.

panorama_centrum

KvalitetsMagasinet rapporterar om attSigtuna kommun nu under coronapandemin väljer att kvalitetssäkra äldreboenden. Sedan tidigare är Ymers äldreboende certifierat från 2018. Nu har resterande tagit steget samtidigt som de brottats med corona:
– Om man väntar så blir det aldrig rätt läge. Om inte nu, när ska man då satsa på kvalitetsarbete? För mig är det viktigt att vi har ett gemensamt synsätt, att vi jobbar mot samma mål. Standarden är ett bra stöd i det arbetet, säger Lena Bjuhr Erngren, kvalitets- och verksamhetschef inom äldreomsorgen i Sigtuna, till KvalitetsMagasinet.

Den äldrestandarden som finns innebär att man tydligare utgår från de äldres behov. Syftet är att ta rutiner och arbetssätt som skapar trygghet för de äldre och delaktighet bland medarbetarna, enligt KvalitetsMagasinet.
– Om du tittar i standarden så innehåller den inga konstigheter, det är samma saker som finns i de lagar och regler vi normalt följer. Men standarden skapar struktur och tydlighet. Dessutom säkerställer vi att vi har rutiner, att de är lika överallt och att alla jobbar på samma sätt, oavsett vilken avdelning eller vilket äldreboende det gäller, fortsätter Lena Bjuhr Erngren.

Lena Bjuhr Erngren uppmanar andra äldreboenden runt om i landet att införa Äldrestandarden som trots att den funnits sedan 2015 har ett fåtal användare. Några har kommit på studiebesök till Ymer. Certifieringen av äldreboendena i kommunen blev klar i januari. Bjuhr Erngren hoppas på ett firande men inser att det är svårt i dessa pandemitider:
– Medarbetarna har gjort ett fantastiskt jobb, de har visat ett stort engagemang och är också stolta över sitt arbete. Vi ska hitta ett sätt att uppmärksamma detta, även om vi inte kan samla alla och fira tillsammans, uppger hon enligt KvalitetsMagasinet.

social_helsida
mp_helsida_april
helsida_sfs
centrum_sommar2022_helsida
kso_helsida
defacto_helsida
mote_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider_social
swedol_outsider
mp_outsider2022
sfs_out
pantamera_out
nrh
mote_outsider
connys
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
kso-duell_out