panorama_centrum
Lucas Leonardo efter ett av sina två mål mot BooFoto: Donald Swahn/HD Vision

Nu är Real Rosers även seriesegrare

I lördags säkrade Rosersberg även förstaplatsen i serien då det återstår en omgång kvar att spela: - Vi har med detta gjort vad vi inför säsongen sa att vi skulle göra. Vi skulle ta oss tillbaka till div 1 och vi skulle vinna serien. Ett mål som vi tydligt kommunicerat och levt med sedan i juni, säger sportchefen Fredrik Raschke till märsta.nu

Avancemanget säkrades för ett par veckor sedan i en match inför fullsatta läktare i Rosersberg. Sedan dess har Rosers även kämpat för att säkra seriesegern och på lördagen var saken biff. Man gjorde processen kort med Boo och vann med 15-2. Lucas Leonardo svarade för två mål och tre assist. Han utsågs välförtjänt till matchens främste enligt sportchefen Fredrik Raschke. Avslutningen sker nu på lördag hemma mot Jakobsberg. En match som inte gäller mer än äran. Raschke berättar i mail till märsta.nu att han är glad över hur hans trupp hanterat favoritskapet i årets serie.
– Jag är helt övertygad om att alla i gruppen varit överens som att det var rätt mål, lika övertygad är jag om att det är ett par som tyckt att det varit lite jobbigt med favoritskapet och den press som kom med det.

Målen
Victor Levén 3, Daniel Eklund 3, Pontus Jämtdal 2, Lucas Leonardo 2
Daniel Gabrielsson 2, Alexander Kinell 1, Joakim Gustavsson 1, Emil Swahn 1

2020_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

connys_helsida
mp_helsida_april
liber_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

defacto_helsida

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider