centrum_jul_panorama
Omledningen av väg 263 är klarFoto: Daniel Iskander

Nu är omledningen klar

Omledningen på väg 263 förbi Sigtuna stadsängar är klar och under måndagen flöt trafiken på.

centrum_jul_artikel

I drygt en veckas tid har trafiken på 263:an stoppats i båda riktningar i höjd med Sigtuna stadsängar. Det har skapat stora störningar i båda riktningar till och från Sigtuna, i rusningstid var det långa köer från Wenngarn mot Sigtuna respektive Garnsviken in mot Uppsalahållet.

Arbetet skulle egentligen ha blivit klart på lördagen men på natten mot söndag blev man klara med den väg som ska leda om trafiken i samband med ett rondellbygge. Arbetet med rondellen ska pågå fram till maj eller kanske sommaren.

fme_oktober

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

colorama_jul

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

trainingpartner_jobb_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

defacto_jul
ica_oktober
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

centrum_jul_helsida
julbord_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

connys
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
nrh
tp_outsider