defacto_pan2020
Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande Foto: Sigtuna kommun
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Sigtuna kommun/skärmdump
Marie Axelsson (S) och Gert Höglund (SD)Foto: Skärmdump/Sigtuna kommun

Nu är budgeten klubbad

Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_artikel

Budgetfullmäktige detta ovanliga år genomfördes digitalt. Trots den nya formen gick det bra. Ordförande Erik Langby (M) skötte uppgiften lugnt och sansat när tekniken strulade ett fåtal gånger. Efter åtta timmar kunde man klubba igenom majoritetens budget.
– Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser. Dessutom kan vi också skapa en buffert på 150 miljoner kronor för de utmaningar som vi kommer ha efter pandemin, kommenterar Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

märsta.nu har under dagen rapporterat kring fullmäktige. De riktigt heta replikskiftena uteblev av förklarliga skäl. Dessutom var repliktiden en minut och det märktes att inte alla var sugna på att tala digitalt. Ibland fanns det även frågetecken kring vilka som verkligen satt med.

Socialdemokraterna lyfte fram förslag kring jobbcenter under pandemin, ett förslag man lanserat tidigare år. Kommunledningen avser satsa på jobbcoacher istället. Socialdemokraterna framförde också sin oro kring en kommunala skolan nu när Internationella Engelska skolan etablerar i Sigtuna stadsängar.

Kommunledningen deklarerar att en viktig del i nya budgeten är satsningen under coronapandemin för att milda effekterna kring arbetslösheten och att näringslivet får problem. 33 miljoner tillförs Utbildning- och arbetsmarknadsnämnden, pengar som utöver jobbcoacher ska gå till arbetsträningsplatser.

Segregationen avser man också bryta och där inrättas ett samhällsbyggnadslyft:
– Att bryta segregationen i ett område är svårt och tar lång tid. I dess fotspår följer dessutom utbredd otrygghet och kriminalitet. Vi fortsätter vårt omfattande trygghetsarbete genom att nu ta fram en kommunövergripande plan för konkreta insatser på såväl kort som lång sikt, där exempelvis stadsplaneringen en avgörande del i det långsiktiga arbetet, uppger Olov Holst.

Det blev ingen ändring av skatten utan den ligger kvar på 20.0 kronor per intjänad hundring.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
Moderaterna_helsida2021
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
connys_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

2020_helsida

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

defacto_helsida
sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
moderaterna_sigtuna
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider