moderaterna_panorama
Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande Foto: Sigtuna kommun
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Sigtuna kommun/skärmdump
Marie Axelsson (S) och Gert Höglund (SD)Foto: Skärmdump/Sigtuna kommun

Nu är budgeten klubbad

Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Budgetfullmäktige detta ovanliga år genomfördes digitalt. Trots den nya formen gick det bra. Ordförande Erik Langby (M) skötte uppgiften lugnt och sansat när tekniken strulade ett fåtal gånger. Efter åtta timmar kunde man klubba igenom majoritetens budget.
– Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser. Dessutom kan vi också skapa en buffert på 150 miljoner kronor för de utmaningar som vi kommer ha efter pandemin, kommenterar Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

märsta.nu har under dagen rapporterat kring fullmäktige. De riktigt heta replikskiftena uteblev av förklarliga skäl. Dessutom var repliktiden en minut och det märktes att inte alla var sugna på att tala digitalt. Ibland fanns det även frågetecken kring vilka som verkligen satt med.

Socialdemokraterna lyfte fram förslag kring jobbcenter under pandemin, ett förslag man lanserat tidigare år. Kommunledningen avser satsa på jobbcoacher istället. Socialdemokraterna framförde också sin oro kring en kommunala skolan nu när Internationella Engelska skolan etablerar i Sigtuna stadsängar.

Kommunledningen deklarerar att en viktig del i nya budgeten är satsningen under coronapandemin för att milda effekterna kring arbetslösheten och att näringslivet får problem. 33 miljoner tillförs Utbildning- och arbetsmarknadsnämnden, pengar som utöver jobbcoacher ska gå till arbetsträningsplatser.

Segregationen avser man också bryta och där inrättas ett samhällsbyggnadslyft:
– Att bryta segregationen i ett område är svårt och tar lång tid. I dess fotspår följer dessutom utbredd otrygghet och kriminalitet. Vi fortsätter vårt omfattande trygghetsarbete genom att nu ta fram en kommunövergripande plan för konkreta insatser på såväl kort som lång sikt, där exempelvis stadsplaneringen en avgörande del i det långsiktiga arbetet, uppger Olov Holst.

Det blev ingen ändring av skatten utan den ligger kvar på 20.0 kronor per intjänad hundring.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida
defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

ewas_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
ewas_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022