fastbyran_bostad
Foto: Sigtuna kommun

Nu är bostadsförmedlingen igång

Sigtuna kommuns nya bostadsförmedling startar idag 1/9, därmed upphör SigtunaHem med sitt kösystem.

På tisdagen, 1/9, lanserades den kommunala bostadskön som ersätter SigtunaHems kö. Med den nya kön ska man samla alla som hyr ut lägenheter/bostäder i kommunens alla stadsdelar.
– Vi lägger stor vikt vid och mycket arbete på att utveckla vår kommun, så att den ska bli ännu mer attraktiv att leva och bo i. I linje med det vill vi underlätta för såväl våra nuvarande invånare som för nya, att hitta bostad här. Därav detta initiativ, säger Olov Holst (M) kommunstyrelsens ordförande.

Förutom SigtunaHem är Fastpartner, Wåhlin Fastigheter och Vectura anslutna.
– Sigtuna Bostadsförmedling ska vara den självklara mötesplatsen för hyresvärdar och bostadssökande i Sigtuna kommun. En trygg, modern och lättillgänglig bostadsförmedling med ett rättvist kösystem, som kommer att passa både den som aktivt söker bostad idag och den som står i kön för framtida behov, säger Maria Lundqvist, verksamhetschef Sigtuna Bostadsförmedling.

Att stå i kön kostar 200 kronor per år eftersom kön ska bära alla sina kostnader. Den som tidigare stått i SigtunaHems kö får sin kötid tillgodoräknad. Det är bara alla som är äldre än 18 år som betalar avgiften. Men man kan stå i kön om man är 16 och har svenskt personnummer eller samordningsnummer.

Här hittar du den nya bostadsförmedlingen

fastbyran_helsida
fastighetsbyran_helsida_22

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider