halloween_centrum
Foto: Atle Straume

Norwegian varslar i Arlandabasen

Norwegian har i veckan lagt ett omfattande varsel som rör kabinanställd på Arlandabasen.

centrum_artikel

Norwegians kabinanställda på Arlandabasen varslades tidigare i veckan. Bolager har också inlett samtal med sina piloter om situationen. Utöver det har ett antal administrativt anställda gått ner i tid enligt ett pressmeddelande. Över 90 procent av Norwegians samtliga anställda globalt har permitterats enligt de lokala föreskrifter som gälle i respektive land.

En del av de anställda har också fått sägas upp eftersom reglerna för permittering är olika i Sverige än Norge där arbetsgivaren står för de anställdas lön vid permittering. De uppsagda är garanterade återställning när verksamheten är igång igen.

mp_host_helsida
dack-helsida
centrum_helsida2020

Ökat intresse för parrelationskurs

Näringsliv I Herresta lada märker Tord och Helene Olsson det ökande intresset för parrelation under pandemin:- Det som är särskilt spännande nu är att intresset för denna parkurs ökat rejält, högst sannolikt pga att man arbetat mera hemifrån under pandemin och kanske slitit lite mer på varann i vardagen när livet inte rullat på som vanligt, uppger Tord Olsson

defacto_helsida

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
2020_helsida
connys_helsida
helsida_var2021

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

coronapandemin

Stort intresse för resor till USA och Thailand

Näringsliv Intresset uppges vara stort för resor till USA och Thailand nu när trafiken startar upp under hösten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening