centrum_panorama2020
Foto: Atle Straume

Norwegian varslar i Arlandabasen

Norwegian har i veckan lagt ett omfattande varsel som rör kabinanställd på Arlandabasen.

centrum_artikel

Norwegians kabinanställda på Arlandabasen varslades tidigare i veckan. Bolager har också inlett samtal med sina piloter om situationen. Utöver det har ett antal administrativt anställda gått ner i tid enligt ett pressmeddelande. Över 90 procent av Norwegians samtliga anställda globalt har permitterats enligt de lokala föreskrifter som gälle i respektive land.

En del av de anställda har också fått sägas upp eftersom reglerna för permittering är olika i Sverige än Norge där arbetsgivaren står för de anställdas lön vid permittering. De uppsagda är garanterade återställning när verksamheten är igång igen.

happy_homes_mars
studeravidare_helsida
kcbygg_helsida
connys_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

sommarlov_helsida
marina_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

valvet_helsida
coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

studenten2020_helsida
speedy_helsida
kcbygg_outsider
valvet_outsider
nrh
marina_outsider
stottasigtuna_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider