moderater_pan_sommar
Foto: Norwegian/David Peacock

Norwegian skalar av långdistansnätet

Norwegian kommer att satsa ett europeiskt linjenät utan långdistanstrafik enligt deras nya affärsplan.

panorama_centrum

Norwegian som drabbats hårt under pandemin har presenterat sin nya affärsplan, det norska flygbolaget hade omfattande trafik via Arlanda innan pandemin. Den nya affärsplanen innebär fokus på bland annat resor i norden samt mellan Norden och andra viktiga destinationer i Europa. De ska ha 50 flygplan i drift under 2021 och öka successivt till 70 under 2022.
– Vårt viktigaste fokus nu är att bygga ett starkt och lönsamt Norwegian så att vi kan behålla så många arbetsplatser som möjligt. Det kommer att ta lång tid innan efterfrågan på långdistansresor kommer tillbaka och därför har vi valt att fokusera på ett starkt europeiskt linjenät när vi kommer ut ur reorganiseringsprocessen, kommenterar Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Från Arlanda hade Norwegian interkontinental trafik till Thailand och USA, med flera destinationer i USA från Arlanda.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

mote_helsida
helsida_sfs
defacto_helsida
kso_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

centrum_sommar2022_helsida
social_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
sfs_out
mote_outsider
connys
kso-duell_out
nrh
mp_outsider2022
pantamera_out
outsider_social