centrum_panorama2020
Foto: Atle Straume

Norwegian lever vidare då krisplanen godänns

Norwegian med omfattande verksamhet på Arlanda får en krisplan godkänd.

centrum_artikel

Norwegian är som de flesta andra flygbolag hårt drabbade av coronapandemin. Det har varslats anställda i samband med att flygverksamheten ligger i stort sett nere. På förmiddagen kom besked om att bolagets krisplan godkänns rapporterar Radio Stockholm.

Det handlar om att 10 miljarder av bolagets skulder istället omvandlas till aktiekapital. De som lånat ut pengar till Norwegian får såldes sina obligationer förvandlade till aktier, likaså kommer exempelvis flygplanleverantörer som man har skulder till eller hyr av också att få aktier i utbyte. Utöver det ska en nyemission bringa in ca 400 miljoner norska kronor enligt Radio Stockholm.

Nuvarande delägare som Norwegian har kommer att gå med på att deras egna aktier i princip blir värdelösa genom en utspädningseffekt på nästan 95 procent.

speedy_helsida
studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
stottasigtuna_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

happy_homes_mars
sommarlov_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

studeravidare_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
studeravidare_outsider
swedol_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
valvet_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
sommarlov_outsider