defacto_pan2020
Foto: Atle Straume

Norwegian lever vidare då krisplanen godänns

Norwegian med omfattande verksamhet på Arlanda får en krisplan godkänd.

centrum_artikel

Norwegian är som de flesta andra flygbolag hårt drabbade av coronapandemin. Det har varslats anställda i samband med att flygverksamheten ligger i stort sett nere. På förmiddagen kom besked om att bolagets krisplan godkänns rapporterar Radio Stockholm.

Det handlar om att 10 miljarder av bolagets skulder istället omvandlas till aktiekapital. De som lånat ut pengar till Norwegian får såldes sina obligationer förvandlade till aktier, likaså kommer exempelvis flygplanleverantörer som man har skulder till eller hyr av också att få aktier i utbyte. Utöver det ska en nyemission bringa in ca 400 miljoner norska kronor enligt Radio Stockholm.

Nuvarande delägare som Norwegian har kommer att gå med på att deras egna aktier i princip blir värdelösa genom en utspädningseffekt på nästan 95 procent.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh
connys
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider