moderaterna_sep2020
Foto: Atle Straume

Norwegian lever vidare då krisplanen godänns

Norwegian med omfattande verksamhet på Arlanda får en krisplan godkänd.

Norwegian är som de flesta andra flygbolag hårt drabbade av coronapandemin. Det har varslats anställda i samband med att flygverksamheten ligger i stort sett nere. På förmiddagen kom besked om att bolagets krisplan godkänns rapporterar Radio Stockholm.

Det handlar om att 10 miljarder av bolagets skulder istället omvandlas till aktiekapital. De som lånat ut pengar till Norwegian får såldes sina obligationer förvandlade till aktier, likaså kommer exempelvis flygplanleverantörer som man har skulder till eller hyr av också att få aktier i utbyte. Utöver det ska en nyemission bringa in ca 400 miljoner norska kronor enligt Radio Stockholm.

Nuvarande delägare som Norwegian har kommer att gå med på att deras egna aktier i princip blir värdelösa genom en utspädningseffekt på nästan 95 procent.

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

defacto_helsida
boisigtuna
2020_helsida
centrum_helsida2020
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
kcbygg_aug_helsida
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh