moderat_jul_nyar
Norwegian med sin 787 DreamlinerFoto: Norwegian/David Peacock

Norwegian drar tillbaka långlinjer från Arlanda

Norwegian meddelar på onsdagen att man drar tillbaka alla långdistansrutter från Arlanda från och med 29:e mars nästa år.

Norwegian som satsat stort på långlinjer till Thailand och USA de senaste åren meddelar i ett pressmeddelande att de slutar flyga dessa rutter från Arlanda. Efter 29:e mars 2020 så kommer långdistanslinjerna från Stockholm inte att fortsätta. Norwegian konstaterar dock att det finns efterfrågan på resor mellan ett antal europeiska storstäder och USA, de kommer därför att satsa på dessa marknader istället.
– Skandinavien är inte tillräckligt stort för att upprätthålla interkontinentala flygningar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Vi har dessutom under en längre tid haft utmaningar med Rolls Royce-motorerna på våra långdistansplan vilket innebär att vi måste ha flera plan på marken och som påverkar linjeprogrammet, säger Matthew Wood, Senior Vice President Commercial Long Haul på Norwegian.

Norwegians övriga linjeutbud på kort- och mellandistanser från Stockholm påverkas inte. Norwegian lanserade nyligen fler linjer från Arlanda och man kommer öka antalet avgångar på flertal linjer i Sverige.

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
colorama_jul
happyhomes_2019
defacto_helsida

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

teatergrillen_outsider
connys
nrh