moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Norsk delegation besöker kommunen

En nors delegation bestående av representanter från olika kommuner kring norska flygplatsen Gardemoen besöker under onsdagen Sigtuna kommun.

Representanter från sex norska kommuner från kring Gardemoen besöker Sigtuna kommun under dagen för att få inspiration om hur kommunen som värd för Arlanda fungerar:
– Det är både roligt och utvecklande att ett antal kommuner runt Norges huvudflygplats Gardermoen nu kommer till Sigtuna för att diskutera hur vi som värdkommuner till internationella flygplatser hanterar såväl utmaningar som möjligheter kopplade till flygverksamheten. Jag tror vi har mycket att lära av varandra, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Hans Thue, kommundirektör i Nannestad, betonar vikten av ett brett näringsliv kring flygplatsen samt att underlätta för transport av anställa, varor och tjänster. Hållbarhet är också en viktig aspekt som man implementerar.
– I första hand ser vi fram emot att få en överblick över detta och hur andra i samma situation löser problemen. Vi hoppas också att detta över tid kan initiera ett mer strukturerat samarbete för att utveckla bra åtgärder över nationsgränserna. Våra möjligheter och utmaningar är nog väldigt lika dem i Sigtuna, säger Hans Thue.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida
liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
swedol_outsider