defacto_pan2020
Norrsundavägen har de senaste åren varit olycksdrabbad. Nu hoppas Trafikverket att kameror ska dämpa hastigheten.Foto: Jamshid Jamshidi

Norrsundavägen får trafikkameror

Denna vecka kommer Trafikverket att sätta upp kameror på Norrsundavägen, väg 859.

centrum_artikel

Väg 859 mellan Märsta-Rosersberg får hastighetskameror, det meddelar Trafikverket i mail till märsta.nu
– Vi sätter upp trafiksäkerhetskameror eftersom de bidrar till sänkt hastighet vilket räddar liv. Trafiksäkerhetskamerorna placeras på vägar där hastigheterna är höga och risken för svåra trafikolyckor är stor. Hastigheten är helt avgörande för hur svårt människor skadas i en trafikolycka, säger trafiksäkerhetsstrateg Anna-Sofia Welander på Trafikverket.

Sex nya kameror sätts upp på sträckan Nytorp-Brista i båda riktningar. Kamerorna kommer at vara ett komplement till polisens övriga trafiksäkerhetsarbete.
– Om alla förare i Sverige höll hastighetsgränserna skulle många liv räddas varje år. Alla kameror placeras synligt och hastigheten är väl skyltad vid kamerorna så att alla kan köra lagligt. Endast de som kör för fort fotograferas och registreras, uppger Anna-Sofia Welander.

sommarlov_helsida
studenten2020_helsida
defacto_helsida
marina_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

speedy_helsida
kcbygg_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

connys_helsida
studeravidare_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
speedy_outsider
nrh
studeravidare_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sommarlov_outsider
marina_outsider