centrum_jul_panorama
Norrsundavägen har de senaste åren varit olycksdrabbad. Nu hoppas Trafikverket att kameror ska dämpa hastigheten.Foto: Jamshid Jamshidi

Norrsundavägen får trafikkameror

Denna vecka kommer Trafikverket att sätta upp kameror på Norrsundavägen, väg 859.

defacto_jul_artikel

Väg 859 mellan Märsta-Rosersberg får hastighetskameror, det meddelar Trafikverket i mail till märsta.nu
– Vi sätter upp trafiksäkerhetskameror eftersom de bidrar till sänkt hastighet vilket räddar liv. Trafiksäkerhetskamerorna placeras på vägar där hastigheterna är höga och risken för svåra trafikolyckor är stor. Hastigheten är helt avgörande för hur svårt människor skadas i en trafikolycka, säger trafiksäkerhetsstrateg Anna-Sofia Welander på Trafikverket.

Sex nya kameror sätts upp på sträckan Nytorp-Brista i båda riktningar. Kamerorna kommer at vara ett komplement till polisens övriga trafiksäkerhetsarbete.
– Om alla förare i Sverige höll hastighetsgränserna skulle många liv räddas varje år. Alla kameror placeras synligt och hastigheten är väl skyltad vid kamerorna så att alla kan köra lagligt. Endast de som kör för fort fotograferas och registreras, uppger Anna-Sofia Welander.

sigtunavatten_standard
trainingpartner_jobb_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

fme_oktober
greeknighthelsida
colorama_jul

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

julbord_helsida

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

defacto_jul
centrum_jul_helsida
ica_oktober
nrh
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
connys
julbord