moderat_sommar
Norrsundavägen har de senaste åren varit olycksdrabbad. Nu hoppas Trafikverket att kameror ska dämpa hastigheten.Foto: Jamshid Jamshidi

Norrsundavägen får trafikkameror

Denna vecka kommer Trafikverket att sätta upp kameror på Norrsundavägen, väg 859.

centrum_artikel

Väg 859 mellan Märsta-Rosersberg får hastighetskameror, det meddelar Trafikverket i mail till märsta.nu
– Vi sätter upp trafiksäkerhetskameror eftersom de bidrar till sänkt hastighet vilket räddar liv. Trafiksäkerhetskamerorna placeras på vägar där hastigheterna är höga och risken för svåra trafikolyckor är stor. Hastigheten är helt avgörande för hur svårt människor skadas i en trafikolycka, säger trafiksäkerhetsstrateg Anna-Sofia Welander på Trafikverket.

Sex nya kameror sätts upp på sträckan Nytorp-Brista i båda riktningar. Kamerorna kommer at vara ett komplement till polisens övriga trafiksäkerhetsarbete.
– Om alla förare i Sverige höll hastighetsgränserna skulle många liv räddas varje år. Alla kameror placeras synligt och hastigheten är väl skyltad vid kamerorna så att alla kan köra lagligt. Endast de som kör för fort fotograferas och registreras, uppger Anna-Sofia Welander.

2020_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

studeravidare_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtunahem_sokbostad
helsida_sommarlov
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider