moderaterna_panorama
Foto: Svenska Kyrkan

Norrsunda kyrka rustas upp

Vid Uppsala stift stiftstyrelse sammanträde beslutades att Norrsunda kyrka ska tilldelas medel för upprusning.

Svenska Kyrkan i Uppsala har fotat beslut om underhållsbidrag för kyrkor inom stiftet. Ett antal kyrkor tilldelas ersättning, bland dessa finns Norrsunda kyrka inom Märsta pastorat som tilldelas medel för att underhålla kyrkans ljuskronor. Uppsala stift har hela 261 skyddade kyrkor och kapell. Genom den kyrkoantikvariska bidrar alla landets invånare till vården av det kyrkliga kulturarvet. Norrsunda kyrkan stod klar under 1100-talet, den har byggts om och till under flera perioder. 2016-2017 genomgick den en omfattande renovering.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida
connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
nrh
marina_outsider