moderater_pan_sommar
Kaban Asinger, lärare på NorrbackaskolanFoto: Sigtuna kommun

Norrbackalärare kan prisas

Norrbackaskolans lärare Kaban Asinger är en av de nominerade till Guldäpplet för sit arbete med att utveckla pedagogen med digitala verktyg och arbetssätt.

Guldäpplet har nominerat lärare till årets pris som delas ut på Bokmässan i Göteborg 27:e september. Bland de nominerade finns norrbackabon Kaban Asinger som är SO/SV2/SV-lärare Norrbackaskolan. Innan bokmässan ska tre finalister utses.

Hon nomineras för att hon använder IT som verktyg i lärandet. Med hjälp av IT har hon förbättrat arbetsron i klassrummet. Hon säger i ett pressmeddelande från Sigtuna kommun att hon med IT lättare kan anpassa undervisningen till den enskilde elevens behov och förutsättningar.
– I en klass kan du ha elever som tycker om att prata, elever som har svårt att prata inför andra samt nyanlända elever som behöver lära sig att kommunicera i tal. För mig gäller det att få alla, oavsett förutsättningar, att känna sig peppade och intresserade och då finns det till exempel jättebra appar till hjälp, berättar hon

Bland annat använder Kaban en app där eleverna kan göra filmer med ett par knapptryck och sin egna röst
– När mina elever är motiverade och engagerade på lektionstid samt gör de uppgifter som ska göras, är det ett kvitto för mig på att de tycker om undervisningen. Extra plus är det förstås när det blir mycket skratt och leenden,

Hon passar på att hylla sina elever som hon tycker gör ett bra jobb:
– Mina elever gör också ett fantastiskt arbete, så jag vill gärna dela äran med dem

kso_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
helsida_sfs
pantamera_avc_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
connys
kso-duell_out
swedol_outsider
nrh
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
sfs_out
pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022