defacto_pan
Rikshem gjorde om förråden i fastigheterna till ettor. Foto: Pressbild

Norrbacka nominerat till Årets Bygge 2018

Norrbacka kan bli årets bygge sedan Rikshem flyttat att förråd från fastigheterna och gjort om dem till 60 ettor.

För andra året i rad finns det ett bygga i kommunen som är nominerat till Årets bygge, Valsta Centrum var nominerade 2017 och nu är det Norrbacka som kan vinna 2018. Rikshem har för sitt projekt att flytta ut förråden till gården för att bygga om till 60 ettor nominerats.
– Det är bostadsbrist och vi letar efter lediga ytor att omdisponera till lägenheter. Vår förre projektledare kom på idén att utnyttja dessa förråd, berättar Denis Samojlenko, projektledare på byggherren Rikshem, i ett pressmeddelande.

Lägenheterna har en yta på 23-25 kvadratmeter och de större lägenheterna 34-35 kvadratmeter. I de större lägenheterna finns en klädkammare men i övrigt är de små och stora lägenheterna i princip identiska. Totalentreprenör åt Rikshem har Erlandsson Bygg i Öst AB varit. Priset delas ut vid en gala på Cirkus i Stockholm i mars 2018.

2017-års vinnare blev Rättpsykiatriskt Centrum i Trelleborg. Hittills i år har Norrbacka nominerats tillsammans med Humanistiska teatern i Uppsala och Ohboy i Malmö.

defacto_helsida
ica_oktober
fme_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

happyhomes_2019
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

sigtunavatten_standard
connys
colorama_april2
nrh
defacto_outsider