bostadsformedling
Rikshem gjorde om förråden i fastigheterna till ettor. Foto: Pressbild

Norrbacka nominerat till Årets Bygge 2018

Norrbacka kan bli årets bygge sedan Rikshem flyttat att förråd från fastigheterna och gjort om dem till 60 ettor.

centrum_artikel

För andra året i rad finns det ett bygga i kommunen som är nominerat till Årets bygge, Valsta Centrum var nominerade 2017 och nu är det Norrbacka som kan vinna 2018. Rikshem har för sitt projekt att flytta ut förråden till gården för att bygga om till 60 ettor nominerats.
– Det är bostadsbrist och vi letar efter lediga ytor att omdisponera till lägenheter. Vår förre projektledare kom på idén att utnyttja dessa förråd, berättar Denis Samojlenko, projektledare på byggherren Rikshem, i ett pressmeddelande.

Lägenheterna har en yta på 23-25 kvadratmeter och de större lägenheterna 34-35 kvadratmeter. I de större lägenheterna finns en klädkammare men i övrigt är de små och stora lägenheterna i princip identiska. Totalentreprenör åt Rikshem har Erlandsson Bygg i Öst AB varit. Priset delas ut vid en gala på Cirkus i Stockholm i mars 2018.

2017-års vinnare blev Rättpsykiatriskt Centrum i Trelleborg. Hittills i år har Norrbacka nominerats tillsammans med Humanistiska teatern i Uppsala och Ohboy i Malmö.

brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad
centrum_helsida2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

connys_helsida
helsida_sommarlov
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
nrh