moderat_jul_nyar
Rikshem gjorde om förråden i fastigheterna till ettor. Foto: Pressbild

Norrbacka nominerat till Årets Bygge 2018

Norrbacka kan bli årets bygge sedan Rikshem flyttat att förråd från fastigheterna och gjort om dem till 60 ettor.

För andra året i rad finns det ett bygga i kommunen som är nominerat till Årets bygge, Valsta Centrum var nominerade 2017 och nu är det Norrbacka som kan vinna 2018. Rikshem har för sitt projekt att flytta ut förråden till gården för att bygga om till 60 ettor nominerats.
– Det är bostadsbrist och vi letar efter lediga ytor att omdisponera till lägenheter. Vår förre projektledare kom på idén att utnyttja dessa förråd, berättar Denis Samojlenko, projektledare på byggherren Rikshem, i ett pressmeddelande.

Lägenheterna har en yta på 23-25 kvadratmeter och de större lägenheterna 34-35 kvadratmeter. I de större lägenheterna finns en klädkammare men i övrigt är de små och stora lägenheterna i princip identiska. Totalentreprenör åt Rikshem har Erlandsson Bygg i Öst AB varit. Priset delas ut vid en gala på Cirkus i Stockholm i mars 2018.

2017-års vinnare blev Rättpsykiatriskt Centrum i Trelleborg. Hittills i år har Norrbacka nominerats tillsammans med Humanistiska teatern i Uppsala och Ohboy i Malmö.

teatergrillen_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

happyhomes_2019
colorama_jul

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

teatergrillen_outsider
connys
nrh