arlandagolf_pan_aug
Foto: Ove Jansson

Norconsult etablerar i Märsta-Ska höja tåghastigheten

Norconsult som ska utreda hur tågen ska kunna köra snabbare förbi Märsta öppnar ett kontor på orten.

marstakalaset_artikel

För några veckor sedan rapporterade märsta.nu att Norconsult fått i uppdrag att utreda hur tågen ska kunna passera snabbare genom Märsta. Nu etablerar företaget kontor i Märsta, två personer har startat jobbet i Märsta medan två andra ansluter i september.
– Våra nya medarbetare sitter på tung järnvägskompetens som blir ett viktigt tillskott till verksamheten och vår etablering på Stockholmsmarknaden, säger Mats Lithner som är utvecklingschef för järnväg på Norconsult. Vi växer i allt snabbare takt och söker därför nya kollegor som vill utvecklas med oss och arbeta med spännande uppdrag, säger Mats Lither, utvecklingschef.

marstakalas_helsida
happyhomes_2019
sommar
sommar_centrum
kontor_thaifong
sigtunavatten_standard
colorama_april2

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

nrh
colorama_april
sportfiske_sommar
connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider