bovard_sh
Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i SigtunaFoto: Jamshid Jamshidi

Holst: Nödvändigt med utbyggnad av Arlanda

I en debattartikel från kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) och Leif Gripenstam (M), gruppledare i tillväxt- och regionplanenämnden i Region Stockholm, anses det att en utbyggnad av Arlanda är nödvändig för att möta befolkningstillväxten i regionen.

rosta_sigtuna2

Holst och Gripenstam har skrivit en insändare i Stockholm Direkt där de vill att regeringen ger besked om Arlandas framtid, de vill även att Arlanda byggs ut och att Bromma flygplats blir kvar tills dess att Arlandas utbyggnad är klar. De poängterar att flygexporten står för 25-30 procent av all export från Sverige och att det varje dag transporteras varor med flyg till ett värde av en miljard.
– Regeringens icke-besked riskerar att slå mot både jobb och tillväxt. Redan idag sysselsätter Stockholm Arlanda Airport 23 000 personer. 2030 förväntas närmare 50 000 arbeta på den nya flygplatsstaden som planeras. Samtidigt beräknas antalet passagerare öka från dagens 25 miljoner till 40 inom en 20-årsperiod, skriver dem i insändaren.

Klicka här för att läsa insändaren i sin helhet

v_eu_helsida
ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
moderaternamaj
eu_sap
rosta_sigtuna2

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

colorama_april2
EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

oppning_helsida
varfest_helsida

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

sh_bovard_out
bonava_maj_outsider
oppning_outsider
sh_oppet
colorama_april
v_eu
moderaterna_maj_outsider
connys
defacto_outsider
nrh
rosta_sigtuna
ridskola2019_outsider
nationaldag_out
mp_eu_outsider
sap_outsider_eu
fme_outsider