sommar
Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i SigtunaFoto: Jamshid Jamshidi

Holst: Nödvändigt med utbyggnad av Arlanda

I en debattartikel från kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) och Leif Gripenstam (M), gruppledare i tillväxt- och regionplanenämnden i Region Stockholm, anses det att en utbyggnad av Arlanda är nödvändig för att möta befolkningstillväxten i regionen.

marstakalaset_artikel

Holst och Gripenstam har skrivit en insändare i Stockholm Direkt där de vill att regeringen ger besked om Arlandas framtid, de vill även att Arlanda byggs ut och att Bromma flygplats blir kvar tills dess att Arlandas utbyggnad är klar. De poängterar att flygexporten står för 25-30 procent av all export från Sverige och att det varje dag transporteras varor med flyg till ett värde av en miljard.
– Regeringens icke-besked riskerar att slå mot både jobb och tillväxt. Redan idag sysselsätter Stockholm Arlanda Airport 23 000 personer. 2030 förväntas närmare 50 000 arbeta på den nya flygplatsstaden som planeras. Samtidigt beräknas antalet passagerare öka från dagens 25 miljoner till 40 inom en 20-årsperiod, skriver dem i insändaren.

Klicka här för att läsa insändaren i sin helhet

ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
kontor_thaifong
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
sommar_centrum
colorama_april2
defacto_helsida
marstakalas_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

connys
defacto_outsider
colorama_april
nrh
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider