moderater_pan_sommar
Nocean med bandmedlemmar från WenngarnFoto: Nocean

Nocean skapar Metal-Musikal

Wenngarnbaserade Nocean skapar en Metal-Musikal som spelas i höst.

centrum_artikel

Delar av metalbandet Nocean huserar på Wennharn. Under pandemin har man slutat turnera och ägnat sig åt att spela in nytt material. På fredag släpper man en ny singel, The Hope. Det blir ett tredje album som blir en föreställning på teaterscener med livemusik och en animerad film.
– Låten “The Hope” handlar om att känna hoppfullhet under en period där man haft det tufft och känt stor sorg, uppger sångerskan Hanna Olsson.

Man har bokat in några scener inför hösten. Nytt är att publiken kommer få vara sittande, dels som en del av de nya coronarestriktionenra för scenerna men även eftersom det är en föreställning. Sedan 2016 gör man dessutom allt på egen hand eftersom man inte har ett skivbolag. Musiken finns via bland annat Spotify.
– Vi vill ha full konstnärlig frihet och besitter också många kunskaper som gör att vi kan göra till exempel videos, musikproduktion och marknadsföring på egen hand. Nu när vi skapar musikalen gör vi även vårt egna ljus och sköter turnéproduktion ihop med vårt eget team, berättar Hanna Olsson.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida
helsida_var2021
mp_host_helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

bostad_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

connys_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

2020_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
mp-outsider
bostad_outsider