centrum_tvaar
Kim Taekwondos team på SM: Leo Dautovic, Stass Tsoy, Ali Azam, Isac Källstrand, Izabella Källstrand, Lilja Östervall Lyngbrant, Julia Nyqvist, Jimmy vennberg, Edin Dizdarevic, Felix Sarin.Foto: Kim Taekwondo

Nio medaljer på SM

Kim Taekwondo var på SM med tio tävlande och kom hem med nio medaljer varav tre guld: - Vi presterade på topp idag, sa headcoach Jens Lundin.

centrum_tvaar

Kim Taekwondo visar återigen att de är en av landets främsta klubbar inom sporten. Nio deltagare var med på SM, varav två debutanter i Masterklassen över 35 år. Det blev succé ändå med tre guld, tre silver och tre brons.

Gulden kammades hem av numera rutinerade Izabella Källstrand och Lilja Östervall Lyngbrant samt Isac Källstrand.
– Det var Izabellas andra SM guld och Liljas andra raka. Isac tog sitt första SM guld efter att hela säsongen vinna alla Cuper och SM vilket inte många klarar av och slutar 2018 som obesegrad, säger Jens Lundin, headcoach.

För Leo Dautovic, 78k, blev det silver efter att ha mött Sverigeettan i finalen. Stass Tsoy, 87k, gick även ha till final och var bara en sekund från seger i finalen men sista sparken träffade honom i magen och det blev förlust istället. Silver blev det även för Edin Dizdarevic som förlorade mot förre VM-trean i finalen.

Övriga resultat
Julia Nyqvist, brons
Felix Sarin, brons
Jimmy Vennberg, brons
Ali Azam, kvartsfinal

karby_varme1
sangensemble
arlandagolf
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

icavalsta_semlor
defacto_helsida
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

connys
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

sigtunavatten_standard

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

happyhomes_2019
ridskola_2019_helsida
herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Skånela tappade poäng i slutsekunderna i matchen mot Kungälv men har fortsatt allt i egna händer: - Matchen var signifikant för de senaste 6-7 omgångarna, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

herrallsvenskan

Rafflande avslutning att vänta

Sport Skånela tar emot Kungälv i en viktig match med tre omgångar kvar:- Det är många intressanta och viktiga matcher som ska spelas och fortfarande sex poäng att spela om. I slutändan kan det till och med avgöras på målskillnad, uppger tränare Jimmy Karlsson på Skånelas hemsida.

Hadaya till Norge

Fotboll Märstabon Elias Hadaya är klar för norska klubben Levanger FK Levanger: - Jag har fått ett väldigt bra förstaintryck av klubben, säger Elias till Levangers hemsida.

karby2
sh_oppet
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider