defacto_pan
Foto: Genrebild/Hemnet

Neråt på bostadsmarknaden i april

Bostadsmarknaden i kommunen visade negativa försäljningssiffror i april.

Bostadsrätterna backade med 4,8 procent i april enligt de senaste siffrorna från Mäklarstatistik, totalt förmedlades 120 bostadsrätter i kommunen. Det senaste året har priserna minskat med 1,1 procent. På villasidan såldes 50 villor till ett snittpris per kvadratmeter på 33 200 kronor. Det innebär en minskning med 1,2 procent, sett över ett år har priserna gått upp med en halv procent.

Sett över tre månader har priserna på bostadsrätter gått ner med hela fem procent. I hela länet har dock en ökning under samma period skett med en procent. Enligt Newsworthy sjönk priset på bostadsrätter i 10 av länets 24 kommuner där prisutveckling redovisades. I Södertälje var minskningen kraftigast med nio procent, störst ökning fanns i Salem med 18 procent. Sammanlagt såldes 120 bostadsrätter de senaste tre månaderna i kommunen mellan februari-april till ett snittpris av 1,8 miljoner. Vid samma tidpunkt förra året hade 142 affärer gjorts.

ica_valsta_choklad
eu_sap
colorama_april2

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

moderaternamaj
mp_eu
happyhomes_2019

Nu avråds det från eldning igen

Notiser Brandkåren Attunda avråder från eldning igen efter några dagars torka: - Bedömningen är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster, uppger Brandkåren Attunda.

oppning_helsida
v_eu_helsida
bonava_maj_helsida

Så ska FN:s globala mål nås

Nyheter Sigtuna kommun tillsätter en Agenda 2030-beredning för att kommunen snabbare ska uppnå miljömålen: - Inrättandet av en politisk beredning förstärker det arbetet och säkerställer att det blir strategiskt fokus på Agenda 2030 i vår planering och i de beslut som tas, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

sh_oppet
moderaterna_maj_outsider
sh_bovard_out
bonava_maj_outsider
nrh
fme_outsider
oppning_outsider
defacto_outsider
colorama_april
v_eu
connys
mp_eu_outsider
ridskola2019_outsider