defacto_pan
Foto: Genrebild/Hemnet

Neråt på bostadsmarknaden i april

Bostadsmarknaden i kommunen visade negativa försäljningssiffror i april.

Bostadsrätterna backade med 4,8 procent i april enligt de senaste siffrorna från Mäklarstatistik, totalt förmedlades 120 bostadsrätter i kommunen. Det senaste året har priserna minskat med 1,1 procent. På villasidan såldes 50 villor till ett snittpris per kvadratmeter på 33 200 kronor. Det innebär en minskning med 1,2 procent, sett över ett år har priserna gått upp med en halv procent.

Sett över tre månader har priserna på bostadsrätter gått ner med hela fem procent. I hela länet har dock en ökning under samma period skett med en procent. Enligt Newsworthy sjönk priset på bostadsrätter i 10 av länets 24 kommuner där prisutveckling redovisades. I Södertälje var minskningen kraftigast med nio procent, störst ökning fanns i Salem med 18 procent. Sammanlagt såldes 120 bostadsrätter de senaste tre månaderna i kommunen mellan februari-april till ett snittpris av 1,8 miljoner. Vid samma tidpunkt förra året hade 142 affärer gjorts.

sommar_centrum
defacto_helsida
arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

nrh
connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider