sommar
Foto: Genrebild/Hemnet

Neråt på bostadsmarknaden i april

Bostadsmarknaden i kommunen visade negativa försäljningssiffror i april.

Bostadsrätterna backade med 4,8 procent i april enligt de senaste siffrorna från Mäklarstatistik, totalt förmedlades 120 bostadsrätter i kommunen. Det senaste året har priserna minskat med 1,1 procent. På villasidan såldes 50 villor till ett snittpris per kvadratmeter på 33 200 kronor. Det innebär en minskning med 1,2 procent, sett över ett år har priserna gått upp med en halv procent.

Sett över tre månader har priserna på bostadsrätter gått ner med hela fem procent. I hela länet har dock en ökning under samma period skett med en procent. Enligt Newsworthy sjönk priset på bostadsrätter i 10 av länets 24 kommuner där prisutveckling redovisades. I Södertälje var minskningen kraftigast med nio procent, störst ökning fanns i Salem med 18 procent. Sammanlagt såldes 120 bostadsrätter de senaste tre månaderna i kommunen mellan februari-april till ett snittpris av 1,8 miljoner. Vid samma tidpunkt förra året hade 142 affärer gjorts.

sommar_centrum
sommarlov

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Ung & Student Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
colorama_april2
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli

Kall sommarvecka

Notiser Kylan håller sitt grepp över kommunen och förra veckan var kallaste vecka 28 på elva år.

sommar
bonava_juli_hel
defacto_helsida
bonava_juli_outsider
connys
defacto_outsider
nrh
colorama_april
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider