defacto_pan2020
Foto: Riksbanken

Neråt i bostadsrättspriserna-villor ökar något

På bostadsmarknaden är det en nedgång på priserna för bostadsrätter medan villapriserna går upp marginellt.

Försäljningspriserna på bostadsrätter går ner med hela fem procent de senaste tre månaderna i kommunen, det visar siffror från Newsworthy. I elva av länets kommuner är det dock en ökning av bostadspriserna, mest steg dem i Tyresö med fem procent. På Ekerö var minskningen stört med hela fjorton procent.

I Sigtuna kommun såldes sammanlagt 110 bostadsrätter mellan november-januari, till snittpriset 1,9 miljoner kronor. Ifjol vid samma period gjordes 151 pbostadsrättsaffärer.

Dock stiger priserna på villasidan med procent, antalet sålda villor var 50 stycken under perioden, en ökning med sju stycken. Snittpriset var 4,7 miljoner kronor. I länet var snittpriset 5,6 miljoner kronor för de nästan 1600 villorna som såldes.

defacto_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

salong_elisabeth_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida
ridskola2020_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

festspec_corona_helsida
happy_homes_mars
speedy_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
nrh