defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Nekades köpa öl-Högg personal

En man döms för försök till grov misshandel sedan han ska ha försökt hugga en servitör som nekade honom att köpa öl.

centrum_artikel

I september förra året drog en restauranggäst kniv mot en i personalen på en restaurang i Märsta. Kniven missade med en hårsmån sedan servitören lyckats backa. Gärningsmannen brottades sedan ner tills dess att polisen kom till platsen. Dock upptäcktes en rispa på servitörens haka, men han var inte i behov av sjukvård.

Bakgrunden ska ha varit att mannen nekades köpa öl på grund av berusning, mannen drog då helt oprovocerat kniv som hade träffat servitören i halsen om han inte backat undan. Mannen döms till rättspsykiatrisk vård då han led av en allvarlig psykiskt störning i samband med händelsen, annars hade minimistraffet varit fängelse i 18 månader. Han ska dock utge skadestånd till servitören på 10 000 kronor.

centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
2020_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider