stationshusen
Skyddsvakter på ArlandaFoto: Insändarbild/Jonna Kautonen

Nekades kliva på plan-Attackerade vakter

En man som nekades att kliva på ett plan till London förra året gick då till attack mot skyddsvakterna.

centrum_artikel

Mannen som är i 20-årsåldern skulle flyga till London med ett plan från Arlanda. Men han nekades att kliva ombord av piloten. När skyddsvakter kom till planet för att omhänderta honom så gick han till attack. Han uppträdde aggressivt och hotade vakterna. Bland annat med att hota att skada dem, deras anhöriga samt att han skulle ”sätta en kanyl i röven” på en av skyddsvakterna. Mannen sa att han hade känningar inom det så kallade ”Södertäljenätverket” och att skyddsvakterna skulle bli ”misshandlade, våldtagna och mördade”.

Mannen förnekade att han uttalat hotelser men att han var väldigt upprörd. Han var också rädd och skrikit att skyddsvakterna var dumma i huvudet och att han ville polisanmäla dem för att det inte gick rätt till. Men han har inte sagt det som påstods av vakterna. Rätten anser dock att det är bevisat att mannen gjort sig skyldig till hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Han döms till villkorlog dom med samhällstjänst. En påföljd som motsvarar 21 dagar i fängelse.

connys_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
meko_helsida
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
nrh
meko_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider