centrum_tvaar
Foto: Magnus Granhagen

Negativ trend fortsätter för Märsta

Märsta IK föll hemma på Midgårdsvallen mot Franke med 1-0 och därmed vinka adjö till chanserna för kval till tvåan.

centrum_tvaar

MIK hade sista chansen att hoppa på tåget för kval till tvåan men förlorade med 1-0 hemma mot Franke. Målet kom i 18:e minuten för Franke genom Kresnik Bytyqi. Istället parkerar man i mitten av tabellen och har fem poäng ner till negativ kvalplats som Västerås IK just nu innehar. Om den negativa trenden för MIK fortsätter kan man i slutomgångarna vara inblandade i bottenstriden. Efter vinst i omstarten mot Kungsängen har det blivit sex matcher utan seger och bara en enda poäng. Tre matcher återstår, först mot avsågade Uppsala-Kurd där Märsta IK har chans att säkra kontraktet vid seger.

happyhomes_2019
sangensemble
arlandagolf
connys
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

karby_varme1
defacto_helsida
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

sigtunavatten_standard
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

ridskola_2019_helsida

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Skånela tappade poäng i slutsekunderna i matchen mot Kungälv men har fortsatt allt i egna händer: - Matchen var signifikant för de senaste 6-7 omgångarna, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

defacto_outsider
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
karby2