arlandagk_panorama
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Nedläggning av restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet kommer att läggas ner, det beslutade Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i samband med sitt sammanträde på tisdagskvällen: - Det är tråkigt, men det är en utveckling som inte är lokal i Sigtuna kommun, utan en nationell trend, säger Mattias Askerson, ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

centrum_pask

Bara sex personer sökte de 16 platserna som fanns för 2018/19 och Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden bedömde att det inte skulle gå att starta programmet med så få elever, man konstaterar också att antalet sökande minskat de senaste åren. Därför beslutade man att lägga ner programmet. De årskurser som nu går på Arlandagymnasiet kommer att gå klart men inga nya intag görs.

Hänvisas till andra skolor
Den som vill läsa restaurang- och livsmedel i framtiden kommer att kunna söka sig till skolor i andra delar av länet enligt nämndbeslutet. Både förra läsåret och nuvarande har man försökt marknadsföra programmet men effekten har uteblivit. 2017 var det bara åtta antagna och 2015 endast fem, det anses inte längre ekonomiskt försvarbart att genomföra utbildningen med enbart sex elever från 2018.

colorama_april2

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

sigtunavatten_standard
valsta_utveckling

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

ica_pask
fme_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

bonava_helsida
happyhomes_2019

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

defacto_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

centrum_pask_helsida
colorama_april
sh_oppet
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2
fme_outsider