stationshusen_pan

Neddragningar i busstrafiken förslås till nästa år

Sigtuna kommun har fått tycka till om de nya tidtabellerna i busstrafiken för 2022 och man är just nu kritiska till förslaget.

Region Stockholm Trafikförvaltningen har skickat ut förslag på tidtabeller för 2022 i Sigtuna kommun. Kommunstyrelsen kommer i ett svar till Trafikförvaltningen peka på att det sker neddragningar, detta eftersom det under pandemin varit färre resenärer.

571 påverkas, likaså 583 och stor vikt läggs på 579 att trafikera Märsta station Arlanda. 589 dras in helt på grund av för få resande. Kommunstyrelsen vill se ökad turtäthet och kortare restid mellan Sigtuna-Märsta samt utvecklad trafik till Wenngarn, att bussarna synkas bättre med pendeltågstrafiken samt att busstrafik utvecklas till den nya stadsdelen Sigtuna stadsängar.

Kommunstyrelsen menar att kollektivtrafiken i Sigtuna kommun inte byggts ut trots att kommunen växer i både antal bostäder och invånare.
– . Detta eftersatta
behov måste därför snarast mötas upp från Trafikförvaltningens sida med en
generellt sett väsentligt förbättrad kollektivtrafikservice i kommunen, inte genom den neddragning av kollektivtrafikutbudet som framgår ur remissen, står det i remissvaret som undertecknats av Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

 

happyhomes_sommar2020

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

valsta-jul_helsida
2020_helsida
jul2021
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

julmarknad_helsida
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
ridskola_2020_outsider
connys
stationshusen_out
valsta_jul_outsider
swedol_outsider
julmarknad_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider