panorama_centrum

Neddragningar i busstrafiken förslås till nästa år

Sigtuna kommun har fått tycka till om de nya tidtabellerna i busstrafiken för 2022 och man är just nu kritiska till förslaget.

Region Stockholm Trafikförvaltningen har skickat ut förslag på tidtabeller för 2022 i Sigtuna kommun. Kommunstyrelsen kommer i ett svar till Trafikförvaltningen peka på att det sker neddragningar, detta eftersom det under pandemin varit färre resenärer.

571 påverkas, likaså 583 och stor vikt läggs på 579 att trafikera Märsta station Arlanda. 589 dras in helt på grund av för få resande. Kommunstyrelsen vill se ökad turtäthet och kortare restid mellan Sigtuna-Märsta samt utvecklad trafik till Wenngarn, att bussarna synkas bättre med pendeltågstrafiken samt att busstrafik utvecklas till den nya stadsdelen Sigtuna stadsängar.

Kommunstyrelsen menar att kollektivtrafiken i Sigtuna kommun inte byggts ut trots att kommunen växer i både antal bostäder och invånare.
– . Detta eftersatta
behov måste därför snarast mötas upp från Trafikförvaltningens sida med en
generellt sett väsentligt förbättrad kollektivtrafikservice i kommunen, inte genom den neddragning av kollektivtrafikutbudet som framgår ur remissen, står det i remissvaret som undertecknats av Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

 

nationaldag_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

defacto_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

2020_helsida
connys_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

logistik_sigtuna_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

helsida
liber_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

centrum_sommar2022_helsida
retro_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

retro_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider
nationaldag_out
mp_outsider2022
logistik_outsider
nrh