moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Nätverk planerade sprängningar

Bakgrunden till den särskilda händelsen som polisen inledde i Sigtuna var att ett gäng planerade sprängdåd mot politiker och polischef.

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om att polisen inlett Operation Muren sedan politiker och en polischef hotats av ett nätverk. Nu avslöjar Dagens Nyheter att nätverket planerat sprängdåd mot politiker och polischefen. Sprängmedel har tagits i beslag och en förundersökning om förberedelse till mord har inletts. Som en följd av insatsen har kommunen fått utökad kamerabevakning. Polisen har också övervakning av ett antal bostäder på annat håll och enligt DN finns det civila spaningar i och runt Märsta.
-Utöver detta pågår en omfattande spaningsinsats för att samla bevis och ringa in misstänkta. Totalt sett handlar det om stora resurser som är tagna i anspråk, berättar poliskällor för DN.

Informationen som polisen har tyder på att gärningsmännen ville uppnå dödlig utgång i sina attacker mot en högt uppsatt politiker och polischefen. DN uppger vidare att personer inom Märstanätverket skaffat två bilbomber. Dessa skulle placeras på politikern och polischefens fordon, något som ett annat närverk skulle utföra. Man har säkrat en bilbom i samband med en husrannsakan som gjorts. Varken polis eller åklagare kommenterar ärendet offentligt, man ville inte heller kommentera kring eventuella misstänkta personer.

Sedan attacken mot kommunhuset har politiska företrädare fått överfallslarm, likaså tjänstemän. Det har också avlossats ett skott mot Trygghetscentret. Det långsiktiga arbetet för ett tryggare Märsta går vidare som planerat:
– Vi kommer att steppa upp arbetet mot den organiserade brottsligheten den närmaste tiden i enlighet med kommunens och polisens samarbetsavtal. Det handlar bland annat om att hindra välfärdsbrott, stoppa inflödet av unga till kriminalitet och stödja dem som vill hoppa av, uppger Thomas Mileborn, trygghetschef.

liber_helsida
ewas_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

connys_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
nrh
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
connys