defacto_pan2020

Nationell trafiksäkerhetsvecka – Hastighetskontroller att vänta

Polisen genomför denna vecka hastighetskontroller för att sänka hastigheterna på vägarna: - Den som kör över hastighetsgränsen löper alltid risk att fastna i våra kontroller. Vår målsättning är att få människor att förstå varför de ska lätta på gasen. Både för deras egen skull och för medtrafikanternas säkerhet, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid Polismyndigheten.

Polisen har en Nationell trafiksäkerhetsvecka hela veckan med fokus på hastighetskontroller. Att sänka medelhastigheten på vägarna är en viktig parameter för att rädda liv på vägarna då regeringen satt upp ett mål om högst 220 döda i trafiken till år 2020.
– Även små överträdelser påverkar trafiksäkerheten. Det finns till exempel en rimlig chans för en oskyddad trafikant att klara en kollision med ett motorfordon i 30-40 km/h. Därför är detta en vanlig hastighetsgräns utanför skolor och i stadskärnorna där personer i stor omfattning går eller cyklar, uppger Ursula Eriksson trafikstrateg vid Polismyndigheten, i ett pressmeddelande

Både synliga och dolda kontroller
Kontroller kommer att ske både synligt men även dolt i övervakning i video eller pilotfordon. Insatsen är gemensam i hela EU och pågår veckan ut. Kör man för fort finns risken att fastna i kontrollerna. Målet är att få människor att lätta på gasen både för sin egna skull och medtrafikanternas.

2020_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

salong_elisabeth_helsida
festspec_corona_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

happy_homes_mars
centrum_helsida2020
marina_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

nrh
ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider