defacto_pan2020
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Nästan var tionde flyttade från kommunen

Bostadspriserna må ha gått i kommunen under pandemin men nio procent av kommuninvånarna har även flyttat ut 2020.

Sigtuna var en av kommunerna i landet som hade störst utflyttning enligt Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Nio procent av alla kommuninvånare flyttade ut förra året till andra kommuner i landet. Sundbyberg hade dock högst andel där 13,7 procent flyttade ut.
– Intresset för att flytta har ökat allra mest i storstadsregionerna under pandemin. Fler vill bo större och väljer att köpa bostad där det är möjligt att få mer boyta för pengarna, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Åtta av av tio kommuner med högst ande utflyttningar finns just i Stockholms län, Sigtuna är nia på listan.
– Att fler väljer att flytta från områden där bostadspriserna är som högst är en trend vi får se mer av framöver. På sikt kan det leda till en mer balanserad bostadsmarknad med en jämnare efterfrågan och mer stabil prisutveckling i landet som helhet, säger Marcus Svanberg.

Dock har det även flyttat in människor till kommunen. märsta.nu har tidigare rapporterat om att det råder efterfrågan på villor i kommunen och att många väljer att flytta till kommunen. Den totala befolkningen ökade trots utflyttningen. Sedan 2015 har exempelvis 4633 flyttlass gått från Stockholm till Sigtuna kommun

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

nationaldag_helsida
retro_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

connys_helsida
helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

liber_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

logistik_sigtuna_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
mp_outsider2022
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
retro_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
nationaldag_out
connys
logistik_outsider
outsider