center_pan21
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Nästan var tionde flyttade från kommunen

Bostadspriserna må ha gått i kommunen under pandemin men nio procent av kommuninvånarna har även flyttat ut 2020.

centrum_artikel

Sigtuna var en av kommunerna i landet som hade störst utflyttning enligt Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Nio procent av alla kommuninvånare flyttade ut förra året till andra kommuner i landet. Sundbyberg hade dock högst andel där 13,7 procent flyttade ut.
– Intresset för att flytta har ökat allra mest i storstadsregionerna under pandemin. Fler vill bo större och väljer att köpa bostad där det är möjligt att få mer boyta för pengarna, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Åtta av av tio kommuner med högst ande utflyttningar finns just i Stockholms län, Sigtuna är nia på listan.
– Att fler väljer att flytta från områden där bostadspriserna är som högst är en trend vi får se mer av framöver. På sikt kan det leda till en mer balanserad bostadsmarknad med en jämnare efterfrågan och mer stabil prisutveckling i landet som helhet, säger Marcus Svanberg.

Dock har det även flyttat in människor till kommunen. märsta.nu har tidigare rapporterat om att det råder efterfrågan på villor i kommunen och att många väljer att flytta till kommunen. Den totala befolkningen ökade trots utflyttningen. Sedan 2015 har exempelvis 4633 flyttlass gått från Stockholm till Sigtuna kommun

flygskola_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
helsida_var2021
oppethus_helsida
connys_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

2020_helsida
dack-helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
connys
swedol_outsider
julmarknad_outsider
nrh
oppethus_outsider
flygskolan_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider