moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Nästan var sjätte saknar gymnasiebehörighet

Kommunens niondeklassare som gick ut i våras är bland de sämsta i länet när det gäller behörighet till gymnasiet, varken i yrkesprogram eller studieförberedande.

Nästan 15 procent av kommunens niondeklassare i våras nådde inte behörighet till gymnasiet, bara i två andra kommuner, Södertälje och Botkyrka, så är det fler som inte når behörighet rapporterar SVT. Botkyrka med 14,8 och Södertälje 16,5. Sigtuna ligger på 14,6. Högst andel behöriga finns i Danderyd med 97,1 procent av niondeklassarna. Grannkommunen Väsby ligger på 13,1 procent obehöriga.

marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
ewas_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

2020_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
connys
marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh